30/07/2022 30/07/2022 Με αφορμή την επερχόμερνη Κυριακή Ζ’ Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανήρτησε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα: «”Ελέησον ημάς υιέ Δαβίδ”. M’αυτή τη φράση οι δύο τυφλοί απευθύνονται στον Χριστό ζητώντας το έλεος Του και τη θεραπεία τους. Και ο Χριστός ανταποκρίνεται. Κύριε ελέησον ψελίζουμε κι εμείς σήμερα σε κάθε ακολουθία. Ψάλλουμε...
30 Ιουλίου, 2022 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2022 - 18:28

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή Ζ’ Ματθαίου

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή Ζ’ Ματθαίου

Με αφορμή την επερχόμερνη Κυριακή Ζ’ Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανήρτησε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα:

«”Ελέησον ημάς υιέ Δαβίδ”. M’αυτή τη φράση οι δύο τυφλοί απευθύνονται στον Χριστό ζητώντας το έλεος Του και τη θεραπεία τους. Και ο Χριστός ανταποκρίνεται. Κύριε ελέησον ψελίζουμε κι εμείς σήμερα σε κάθε ακολουθία. Ψάλλουμε το “Κύριε ελέησον”, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ακόμη και μόνο στα ελληνικά πολλοί το ψέλνουν. Νιώθουμε όμως τι σημαίνει; Κατανοούμε τι σημαίνει το έλεος του Θεού, του Χριστού μας στη ζωή μας; Είναι μια προσευχή της καρδιάς μας; Στους μοναχούς αυτή η προσευχή είναι καρδιακή: “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλό”. Το όνομα του Χριστού στα χείλη μας, είναι ο,τι γλυκύτερο, ότι ομορφότερο, όταν έχουμε ταπείνωση ζητάμε το έλεός Του κι Αυτός μας ανταποδίδει τη σωτηρία!», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο μήνυμα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων