09/12/2023 10/12/2023 «Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχθούμε θεραπευτικά την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας;» διερωτάται, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της αυριανής Κυριακής Ι΄ Λουκά που αναφέρεται στη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας από τον Κύριο. Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2023 - 8:00

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Ι΄ Λουκά

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Ι΄ Λουκά

«Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχθούμε θεραπευτικά την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας;» διερωτάται, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της αυριανής Κυριακής Ι΄ Λουκά που αναφέρεται στη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας από τον Κύριο.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Δύο είναι τα πρόσωπα που αναφέρονται στη σημερινή ευαγγελική περικοπή. Ο Χριστός στη συναγωγή. Και εκεί μία γυναίκα συγκύπτουσα, 18 ολόκληρα χρόνια ατενίζει μόνο το έδαφος. Κι ο Χριστός, την θεραπεύει. Και ο άλλος, ο αρχισυνάγωγος. Αυτός που θα έπρεπε πρώτος να χαρεί για το θαύμα, μεμψιμοιρεί. Ζητάει να τηρηθεί το γράμμα του Νόμου. Θέλει το Σάββατο να μην θεραπεύει ο Χριστός, λες και είναι ένας επαγγελματίας που κάνει το επάγγελμά του. Έτσι είναι πολλές φορές και στη δική μας ζωή. Άραγε πού ανήκουμε; Ερχόμαστε στην Εκκλησία. Μήπως παίρνουμε τη θέση του αρχισυναγώγου για να κρίνουμε τους άλλους; Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχθούμε θεραπευτικά την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας; Ο αρχισυνάγωγος ήταν ο υποκριτής όπως τον είπε ο Χριστός. Η συγκύπτουσα ήταν εκεί για να δεχθεί τη θεραπεία. Εμείς;»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων