28/01/2024 28/01/2024 Λαμβάνοντας αφορμή από το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΕ’ Λουκά που περιγράφει τη συνάντηση του Χριστού με τον Ζακχαίο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «μιά καρδιά που διψάει θα βρει πάντοτε τον Χριστό, κι ο Χριστός θα έρθει. Από μας εξαρτάται. Να...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 23:45

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Ζακχαίου

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Ζακχαίου

Λαμβάνοντας αφορμή από το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΕ’ Λουκά που περιγράφει τη συνάντηση του Χριστού με τον Ζακχαίο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «μιά καρδιά που διψάει θα βρει πάντοτε τον Χριστό, κι ο Χριστός θα έρθει. Από μας εξαρτάται. Να έρθει ο Χριστός στο σπίτι μας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά:

«Η συνάντηση του Χριστού με τον Ζακχαίο, περιγράφεται μ’έναν μοναδικό τρόπο. Γιατί, κοντός αυτός, ανέβηκε στο δέντρο να δει τον Χριστό κι ο Χριστός κοιτάει ψηλά και του λέει: “Κατέβα, σήμερα θα μείνω στο σπίτι σου.” Είναι έκπληξη η συνάντηση με τον Χριστό. Κι ο Χριστός αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να μας δώσει την ευκαιρία να τον συναντήσουμε, να μπει στο σπίτι μας. Και σπίτι μας είναι η καρδιά μας. Μιά καρδιά που διψάει θα βρει πάντοτε τον Χριστό, κι ο Χριστός θα έρθει. Από μας εξαρτάται. Να έρθει ο Χριστός στο σπίτι μας. Να γίνει Κύριος της καρδιάς μας, μ’άλλα λόγια, και τότε όλα αλλάζουν. Η αδικία αποκαθίσταται. Επιστρέφουμε κάθε τι που στερήσαμε απ’τους άλλους. Ξαναβρίσκουμε την κοινωνία της Αγάπης. Ο Χριστός αποκαθιστά κάθε τι που είναι αληθινό και αυθεντικό μέσα μας. Ο Χριστός μας χαρίζει μία αληθινή ζωή.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων