14/01/2023 16/01/2023 Για την ψυχική λέπρα του εγωισμού «για την οποία καλούμεθα μέσα στην Εκκλησία ως θεραπευμένοι από το Χριστό, να Τον ευχαριστούμε στη Θεία Ευχαριστία» κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της ερχόμενης Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά που αναφέρεται στη θεραπεία των δέκα...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 22:21

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της θεραπείας των δέκα λεπρών

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της θεραπείας των δέκα λεπρών

Για την ψυχική λέπρα του εγωισμού «για την οποία καλούμεθα μέσα στην Εκκλησία ως θεραπευμένοι από το Χριστό, να Τον ευχαριστούμε στη Θεία Ευχαριστία» κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της ερχόμενης Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά που αναφέρεται στη θεραπεία των δέκα λεπρών, ένα από τα τελευταία θαύματα του Κυρίου.

Αναλυτικά το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Από τους δέκα λεπρούς μόνο ο ένας επέστρεψε. Ένας στους δέκα για να ευχαριστήσει για την θεραπεία από την φοβερή ασθένεια της λέπρας. Και όταν ακούμε γι’ αυτό, εμείς νιώθουμε ανακουφισμένοι ότι σήμερα η λέπρα δεν υπάρχει η σωματική. Υπάρχει όμως η ψυχική, η λέπρα του εγωισμού, αυτή για την οποία καλούμεθα μέσα στην Εκκλησία ως θεραπευμένοι από το Χριστό, να Τον ευχαριστούμε στη Θεία Ευχαριστία. Αυτή είναι η Θεία Λειτουργία. Η Ευχαριστία, γιατί θεραπευόμαστε από την λέπρα της ψυχής και ζούμε την κοινωνία της αγάπης. Έχουμε δεχθεί αυτή την ευεργεσία. Ευγνωμονούμε τον Χριστό με τη δική μας παρουσία και αγάπη; Τότε, όντως είμαστε η κοινωνία της Εκκλησίας. Κοινωνοί του Χριστού και της Αγάπης Του!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων