18/03/2019 18/03/2019 Στις μεγάλες προκλήσεις της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στο μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι “ενότητα διακυβεύεται” και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι δύσκολες΄. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου...
18 Μαρτίου, 2019 - 13:48

Μητρ. Δημητριάδος: Διακυβεύεται η ενότητα της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: Διακυβεύεται η ενότητα της Ορθοδοξίας

Στις μεγάλες προκλήσεις της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στο μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι “ενότητα διακυβεύεται” και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι δύσκολες΄.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ορμώμενος από την Ευαγγελική περικοπή, επεσήμανε ότι «άλλοι συναντούν τον Χριστό με την απλότητα της καρδιάς τους, όπως ο Φίλιππος και άλλοι μέσα από μια αγωνία αναζήτησης της αλήθειας, όπως ο Ναθαναήλ. Και είναι πολλοί, αλλά φθάνουν, τελικά στον Χριστό, όταν παραμένουν αγνοί στην καρδιά τους». Αναφερόμενος στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «συνιστά γεγονός νίκης της Ορθοδοξίας, μέσα στο Βυζάντιο, καθώς σφράγισε την ειρήνη και την ενότητα της Εκκλησίας… Όμως, σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία πορεύεται σε μία αιχμηρή έρημο. Ζούμε μια σταυρώσιμη εποχή για την οικουμενική Ορθοδοξία. Δύσκολες στιγμές και αποφάσεις. Η ενότητα διακυβεύεται. Κι εμείς καλούμαστε να πορευτούμε, έχοντας πάντοτε κατά νουν ότι δεν πρέπει να ζούμε με τις δόξες του παρελθόντος, που πέρασαν, ενδεχομένως και ανεπιστρεπτί, αλλά να κρατούμε ζωντανή την ελπίδα της παρουσίας του Χριστού, γιατί, τελικά, ο νικητής είναι Ένας, η Αλήθεια, ο Χριστός. Αυτή είναι η Ορθοδοξία. Όσο κι αν σταυρώνεται, όσο κι αν σταυρώνεται η ζωή του πιστού, ξέρουμε ότι αυτή είναι η ελπίδα και απαντοχή μας…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την χειροθεσία δύο νέων Αναγνωστών, εκλεκτών γόνων της Μεγαλονήσου και μαρτυρικής Κύπρου, φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε, κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων