21/02/2019 21/02/2019 Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε  στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου η ετήσια εκδήλωση αγάπης και τιμής προς τους Εκπαιδευτικούς λειτουργούς της ενορίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία, που εντάσσεται στη σύσφιξη των σχέσεων ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία, για την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος...
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2019 - 11:03

Εκκλησία και εκπαιδευτικοί μαζί στην προσφορά για την κοινωνία

Διαδώστε:
Εκκλησία και εκπαιδευτικοί μαζί στην προσφορά για την κοινωνία

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε  στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου η ετήσια εκδήλωση αγάπης και τιμής προς τους Εκπαιδευτικούς λειτουργούς της ενορίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία, που εντάσσεται στη σύσφιξη των σχέσεων ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία, για την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και πλήθος εκπαιδευτικών.

Αρχικώς, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της «Κατακόμβης» και αμέσως μετά, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» κ. Σοφία Τσαρδακά.

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Ιουλίας Νησιώτου – Μαντέλου, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παιδιάτρου, με θέμα «Τίποτα καλύτερο από την παιδική ηλικία».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, οποίος συνεχάρη την ενορία για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε σε σημαντικές εμπειρίες της μαθητικής του ζωής, όσο και στον σύνδεσμο με τους δασκάλους των παιδικών του χρόνων: «οι δάσκαλοι μίλησαν στην ψυχή μας, μάς έμαθαν ν’ αγαπούμε το σχολείο, την μόρφωση, την Εκκλησία, την ζωή, την οικογένεια, την αλήθεια, την πατρίδα». Τόνισε ότι, «μπορεί τα πράγματα να άλλαξαν στην εποχή μας, τα δεδομένα να είναι, πλέον, διαφορετικά, η παιδική ψυχή, όμως, παραμένει η ίδια, ένα σφουγγάρι, που απορροφά κάθε γνώση και εμπειρία». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του, όταν βλέπει μια ενορία να διακονεί με αυτόν τον τρόπο, γιατί συμβάλλει στην ενότητα και λειτουργεί για το καλό των παιδιών μας. Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε πατρικώς, κάθε παρά Θεού ευλογία στο υπεύθυνο και πολύμοχθο έργο τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων