24/04/2019 24/04/2019 Για τη σημασία και το νόημα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας μίλησε σε τηλοπτική εκπομπή της TRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. “Μέσα από την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε το πρόσωπο του Χριστού με ένα μοναδικό τρόπο μέσα στην...
24 Απριλίου, 2019 - 11:58

Μητρ. Δημητριάδος: “Όταν δεν μπορείς να να βιώσεις την πίστη, ζεις τραγική στιγμή”

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: “Όταν δεν μπορείς να να βιώσεις την πίστη, ζεις τραγική στιγμή”

Για τη σημασία και το νόημα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας μίλησε σε τηλοπτική εκπομπή της TRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. “Μέσα από την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε το πρόσωπο του Χριστού με ένα μοναδικό τρόπο μέσα στην πραότητα, την απλότητα, την ταπείνωση του. Είναι ένα μεγάλο άνοιγμα της Εκκλησίας στον κάθε άνθρωπο και μάλιστα πολλές φορές σε αυτόν που αναρωτιέται: εγώ μπορώ να είμαι εκεί; και η απάντηση είναι μα για σένα είναι αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου για όσους αμφισβητούν την Ανάσταση είπε: “Όταν δεν μπορείς να βιώσεις την πίστη ζεις τραγική στιγμή και καμία φορά ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αμφισβήτηση για να το ξεπεράσουν. Αξία η ζωή μας παίρνει μόνο μέσα από την πίστη. Ναι υπάρχει αιωνιότητα, υπάρχει Ανάσταση και μόνο αυτό μπορεί να μας κρατήσει και να νοηματοδοτήσει την ζωή μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων