11/05/2019 11/05/2019 Μία νέα Αδελφή προστέθηκε στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γοργοϋπηκόου Φυτόκου. Πρόκειται για την Μοναχή Σαλώμη, η Ρασοφορία της οποίας τελέστηκε την Παρασκευή 10/5, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην Ακολουθία συμμετείχαν αντιπροσωπίες από Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευλαβείς προσκυνητές. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ωφέλεια της κοινωνίας...
11 Μαΐου, 2019 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2019 - 13:21

Μητρ. Δημητριάδος: “Τα Μοναστήρια μας είναι μαρτυρία Χριστού”

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: “Τα Μοναστήρια μας είναι μαρτυρία Χριστού”

Μία νέα Αδελφή προστέθηκε στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γοργοϋπηκόου Φυτόκου. Πρόκειται για την Μοναχή Σαλώμη, η Ρασοφορία της οποίας τελέστηκε την Παρασκευή 10/5, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην Ακολουθία συμμετείχαν αντιπροσωπίες από Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευλαβείς προσκυνητές.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ωφέλεια της κοινωνίας από την λειτουργία των Μοναστηριών μας, στην εποχή μας. «Στην Εκκλησία», τόνισε, «ζούμε αυτό το θαύμα. Ψυχές, μέσα στην υλόφρονα εποχή μας, αποφασίζουν να αφιερώσουν στον Νυμφίο Χριστό όλη την ζωή τους και να γίνουν μία ακοίμητη λαμπάδα προσευχής για όλους τους ανθρώπους». Σε άλλο σημείο, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «τα Μοναστήρια μας είναι μαρτυρία Χριστού στον σύγχρονο κόσμο, μία απάντηση σ’ έναν κόσμο όπου φαίνεται να περισσεύει η αμαρτία, αλλά τελικά, υπερπερισσεύει η Χάρις και οι Μοναχές μας, ως άλλες Μυροφόρες, διδάσκουν τί θα πει τόλμη, θαρραλέα καρδιά και καθαρός νους, μέσα στην πνευματικότητα του Ορθοδόξου Μοναχισμού».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως το Μοναστήρι και ευχήθηκε στην νέα Μοναχή να αξιωθεί να λάβει και την χαρά του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων