28/06/2023 28/06/2023 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Βόλο οι εξετάσεις για την απονομή του Πτυχίου Ιεροψάλτου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, αποτελουμένης από τους Καθηγητές της Σχολής, υπό την προεδρεία του Δ/ντού Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου. Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος δεκατέσσερις (14) τελειόφοιτοι σπουδαστές, που ολοκλήρωσαν τον προβλεπόμενο πενταετή κύκλο σπουδών....
28 Ιουνίου, 2023 - 10:52

Μητρόπολη Δημητριάδος: 14 νέοι Πτυχιούχοι Ιεροψάλτες – Νέοι απόφοιτοι του Τμήματος Φωνητικής και Ορθοφωνίας

Διαδώστε:
Μητρόπολη Δημητριάδος: 14 νέοι Πτυχιούχοι Ιεροψάλτες – Νέοι απόφοιτοι του Τμήματος Φωνητικής και Ορθοφωνίας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Βόλο οι εξετάσεις για την απονομή του Πτυχίου Ιεροψάλτου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, αποτελουμένης από τους Καθηγητές της Σχολής, υπό την προεδρεία του Δ/ντού Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου. Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος δεκατέσσερις (14) τελειόφοιτοι σπουδαστές, που ολοκλήρωσαν τον προβλεπόμενο πενταετή κύκλο σπουδών. Άπαντες κρίθηκαν άξιοι να λάβουν τον παραδοσιακό τίτλο σπουδών της Σχολής, το Πτυχίο Ιεροψάλτου. Πρόκειται για τους κ.κ. Αλπίδη Ζήση, Γιαβρούτα Χριστοφόρο, Γκόλια Νικόλαο, Θεάκου Δήμητρα, Καντάνιο Φίλιππο, Κουτσικουρή Θωμά, Μηλιώκα Νικόλαο, Παπαδόπουλο Ευθύμιο, Πετρίδη Αθανάσιο, Πλακαρό Απόστολο, Σέκκα Γεώργιο, Τσέλιο Ηρακλή, Χαλάτση Αρτέμιο και Χαλάτση Νικήτα.

Μετά το τέλος της εξεταστικής διαδικασίας, ο π. Επιφάνιος συνεχάρη τους σπουδαστές για την απόκτηση του Πτυχίου τους, αλλά και για τον αγώνα, που κατέβαλαν, την συνέπεια, που επέδειξαν, και τον ζήλο τους για την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης και Παράδοσης. Ζήτησε, επίσης, να συνεχίσουν την σπουδή τους, πλαισιώνοντας τα ιερά Αναλόγια των ενοριών και των Δασκάλων τους, για να εμπλουτίσουν, έτι περαιτέρω τις γνώσεις τους, στον φυσικό τόπο, που είναι ο Ναός, στο πλαίσιο της αέναης Λατρείας του Θεού. Τέλος, ευχαρίστησε τους εκλεκτούς δασκάλους της Σχολής, για το έργο που επιτελούν, με ζηλευτή συνέπεια και αγάπη, καθιστώντας εαυτούς τα καλύτερα παραδείγματα για τους μαθητές τους.

Σήμερα, εξάλλου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθημάτων του Τμήματος Φωνητικής και Ορθοφωνίας της Σχολής, για το εκπνέον σχολικό έτος, στο οποίο υπεύθυνος καθηγητής είναι ο καταξιωμένος Μουσικός και Φιλόλογος κ. Νικόλαος Παρθένης. Στο πλαίσιο των εξετάσεων, ο Δ/ντής της Σχολής επέδωσε στους έξι αποφοιτήσαντες του Τμήματος, που ολοκλήρωσαν τον διετή κύκλο των μαθημάτων, τις Βεβαιώσεις των σπουδών τους, ευχαριστώντας τους για την συνέπεια και το μεράκι που επέδειξαν, καθώς επίσης και τον κ. Παρθένη, ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη επιτελεί τα καθήκοντά του, βοηθώντας τους σπουδαστές στην εξέλιξη της μουσικής τους Παιδείας.

Οι σπουδαστές που ολοκλήρωσαν τον διετή κύκλο σπουδών και έλαβαν την σχετική Βεβαίωση είναι οι κ.κ. Ελένη Ευσταθίου, Δημήτριος Μπλέτσας, Αναστασία Πολίτου, Μόρφω Ρακοπούλου, Σοφία Ρέβη και Ειρήνη – Άννα Συρίγου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων