28/08/2021 28/08/2021 Με αφορμή τη μνήμη του γεγονότος της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει αυτή την Κυριακή 29 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ετοίμασε ένα σύντομο σχετικό βιντεάκι: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρει:  “Μία από τις πάμπολλες αρετές του Τιμίου Προδρόμου που...
28 Αυγούστου, 2021 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 9:50

Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Αύριο είναι Κυριακή – Ταπείνωση Προδρομική”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Αύριο είναι Κυριακή – Ταπείνωση Προδρομική”

Με αφορμή τη μνήμη του γεγονότος της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει αυτή την Κυριακή 29 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ετοίμασε ένα σύντομο σχετικό βιντεάκι:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρει: 

“Μία από τις πάμπολλες αρετές του Τιμίου Προδρόμου που σήμερα η Εκκλησία μας παρουσιάζει είναι η αληθινή και ουσιαστική ταπείνωση.
Έχει πλήρη επίγνωση της αποστολής του.
Ξέρει ότι προετοιμάζει το δρόμο για τον Ερχόμενο Μεσσία.
Κι ενώ αποκτά δύναμη πνευματική με τον προφητικό του λόγο, πιστότατος από τους μαθητές που μπορούν να μείνουν μαζί Του, ο ίδιος τους παραδίδει κι ανοίγει τον δρόμο στον Ερχόμενο.
Πολλές φορές ένας πνευματικός πατέρας με προφητικό λόγο μάλιστα, δεσμεύει και δεσμεύεται από τα πνευματικά του παιδιά, με τρόπο που δημιουργεί μία αυτόνομη προσπάθεια και επάρκεια.
Χρειαζόμαστε “Προδρομική Ταπείνωση” μέσα στην Εκκλησία για να λειτουργήσουμε σωστά την ενότητά Της, και μάλιστα στην εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε, αυτό είναι αναγκαίο.”

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων