08/02/2023 08/02/2023 Έκκληση για βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στη Συρία και στην Τουρκία, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, από τη χιονισμένη Άλλη Μεριά, στις παρυφές του Πηλίου στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως “η Εκκλησία της Ελλάδος,...
08 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2023 - 14:15

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Έκκληση για βοήθεια στη Συρία και την Τουρκία

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δημητριάδος: Έκκληση για βοήθεια στη Συρία και την Τουρκία

Έκκληση για βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στη Συρία και στην Τουρκία, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, από τη χιονισμένη Άλλη Μεριά, στις παρυφές του Πηλίου στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως “η Εκκλησία της Ελλάδος, σε συντονισμό με την Ιερά Σύνοδο, θα συγκεντρώσει είδη απ’ όλες τις Μητροπόλεις. Ο “Εσταυρωμένος” η δική μας προσπάθεια εδώ στο Βόλο, ετοιμάζει ήδη ένα φορτηγό, που θα το φέρουμε εκεί όπου θα μας πουν για να προστεθεί στη μεγάλη βοήθεια της Ελλάδος προς την Τουρκία και τη Συρία“.

“Χαίρετε. Ομολογουμένως δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο τα 25 χρόνια που είμαι εδώ στην περιοχή του Βόλου, στο όμορφο Πήλιο. Είναι μιά μοναδική εμπειρία αυτή η χιονόπτωση η οποία πλέον αλλάζει κυριολεκτικά όλο το περιβάλλον. Είναι μια εμπειρία να έχουμε αυτή την εικόνα και ταυτόχρονα αυτόν τον τρόπο.

Ο Θεός μας δίνει να κατανοούμε το μεγαλείο της φύσεως, να νιώθουμε τι σημαίνει αυτό που μας έχει δωρίσει. Είναι όντως εντυπωσιακό. Είναι μια στιγμή που κανείς κρατάει στη μνήμη του και εμείς εδώ, στις παρυφές του Πηλίου, στην περιοχή που λέγεται Άλλη Μεριά, βιώνουμε σήμερα αυτή την χιονόπτωση που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι βέβαια κάτι παροδικό, αλλά για την ώρα είναι αυτό που μας κάνει να αναφωνούμε: “Ως θαυμαστά τα έργα Σου Κύριε”.

Είναι ένα μεγαλείο εμπειρίας και ζωής, είναι μία όμορφη στιγμή. Ταυτόχρονα ας σκεφθούμε και σκεφτόμαστε τους ανθρώπους εκεί στην Τουρκία και στη Συρία. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για βοήθεια. Η Εκκλησία της Ελλάδος, με συντονισμό από την Ιερά Σύνοδο, θα συγκεντρώσει είδη απ’ όλες τις Μητροπόλεις.

Ο “Εσταυρωμένος” η δική μας προσπάθεια εδώ στο Βόλο, ετοιμάζει ήδη ένα φορτηγό που θα το φέρουμε εκεί όπου θα μας πουν για να προστεθεί στη μεγάλη βοήθεια της Ελλάδος προς την Τουρκία και τη Συρία. Σε δυό λαούς που υποφέρουν και θα πρέπει ο καθένας μας, να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έρθουμε συμπαραστάτες στον μεγάλο τους πόνο. Χαίρετε.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων