07/11/2023 07/11/2023 Στο πλαίσιο της διαρκούς Λειτουργικής Επιμόρφωσης των Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, ξεκίνησε την Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, το Σεμινάριο Λειτουργικής και Τελετουργικής, με την συμμετοχή περίπου 40 νέων Κληρικών, που εισήλθαν στις τάξεις του Ιερού Κλήρου τα τελευταία χρόνια. Ο Αγιασμός ενάρξεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο...
07 Νοεμβρίου, 2023 - 11:53

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Προνόμιο και ευκαιρίαν η συμμετοχή στο Σεμινάριο Λειτουργικής

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δημητριάδος: Προνόμιο και ευκαιρίαν η συμμετοχή στο Σεμινάριο Λειτουργικής

Στο πλαίσιο της διαρκούς Λειτουργικής Επιμόρφωσης των Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, ξεκίνησε την Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, το Σεμινάριο Λειτουργικής και Τελετουργικής, με την συμμετοχή περίπου 40 νέων Κληρικών, που εισήλθαν στις τάξεις του Ιερού Κλήρου τα τελευταία χρόνια.

Ο Αγιασμός ενάρξεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος πραγματοποίησε και την εναρκτήρια ομιλία.

Ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε σε σειρά παρατηρούμενων παραλήψεων ή και καινοφανών Λειτουργικών συνηθειών, εκτός της Ορθοδόξου Παραδόσεως, που καθιστούν επιτακτική την μαθητεία σε ζητήματα λειτουργικής τάξης και πρακτικής. Εξέφρασε την ικανοποίησή του με το Λειτουργικό επίπεδο των Κληρικών μας, παρατήρησε, όμως, πολλά περιθώρια βελτιώσεων. Αναφέρθηκε στην δυσκολία χρήσης της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας από τους νέους Κληρικούς και τόνισε την ανάγκη ασκήσεως και μαθητείας, αλλά και την αξία της σπουδής της Βυζαντινής Μουσικής από τους Κληρικούς, που συμβάλλει στην εξοικείωση με την Λειτουργική γλώσσα. Εξήρε το έργο που θα προσφέρουν έμπειροι Κληρικοί μας, που θα αναλάβουν να διδάξουν τα μυστικά της Λειτουργικής τέχνης και χαρακτήρισε «προνόμιο και ευκαιρία» την συμμετοχή στο Σεμινάριο. Σημείωσε ότι η ορθή τέλεση των Μυστηρίων και των ιερών Ακολουθιών έχει απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων. Κάλεσε τους νέους Κληρικούς μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο με ταπείνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων