17/03/2022 18/03/2022 «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε η Παναγία να δείξει και πάλι το δρόμο της αληθινής φιλανθρωπίας, της ουσιαστικής ειρήνης που έφερε στον κόσμο ο Χριστός μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με αφορμή τη Δεύτερη Στάση των Χαιρετισμών, που θα ψαλεί αυτή την Παρασκευή της...
17 Μαρτίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 1:19

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Προσευχόμαστε η Παναγία να δείξει και το δρόμο της ουσιαστικής ειρήνης»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Προσευχόμαστε η Παναγία να δείξει και το δρόμο της ουσιαστικής ειρήνης»

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε η Παναγία να δείξει και πάλι το δρόμο της αληθινής φιλανθρωπίας, της ουσιαστικής ειρήνης που έφερε στον κόσμο ο Χριστός μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με αφορμή τη Δεύτερη Στάση των Χαιρετισμών, που θα ψαλεί αυτή την Παρασκευή της Β΄ Εβδομάδας των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά και όσα συμβαίνουν στις μέρες μας.

 

 

Χαῖρε, τύραννον ἀπάνθρωπον ἐκβαλοῦσα τῆς ἀρχῆς·
“Χάρη στην Παναγία ο διάβολος έχασε κάθε εξουσία.
Χάρη στην Παναγία, ο Χριστός είναι ο Φιλάνθρωπος Κύριός μας.
Είμαστε πλασμένοι για τη φιλανθρωπία.
Είμαστε πλασμένοι για να αρνούμεθα κάθε απανθρωπιά, και κάθε τυραννία, ακόμα και στις ανθρώπινες σχέσεις μας.
Γι’αυτό η Παναγία είναι αυτή που στέκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη τη φιλανθρωπία, την αγάπη, τη στοργή, τη συμπαράσταση.
Και αρνείται αυτούς που λειτουργούν με τη βία, απάνθρωπα, εξουσιαστικά.
Στην εποχή μας πολλά συμβαίνουν.
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε η Παναγία να δείξει και πάλι το δρόμο της αληθινής φιλανθρωπίας, της ουσιαστικής ειρήνης που έφερε στον κόσμο ο Χριστός μας, και -ει δυνατόν- να αποδυναμώσει επιτέλους κάθε απάνθρωπη εξουσία που θέλει με τη βία να επιβληθεί.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων