17/09/2020 17/09/2020 Την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Κληρικών και Λαϊκών, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σύμβολο των ξεριζωμένων προσφύγων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, την παραμονή της εορτής, Σάββατο...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 11:49

Μνήμη Αγίων Μικρασίας

Διαδώστε:
Μνήμη Αγίων Μικρασίας

Την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Κληρικών και Λαϊκών, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σύμβολο των ξεριζωμένων προσφύγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, την παραμονή της εορτής, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα «Η συμβολή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Αγιοκατάταξη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης».

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Λειτουργίας θα τελεσθεί ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πρόσφυγες και αμέσως μετά θα λάβει χώρα η επίσημη Επιμνημόσυνη Ακολουθία, για την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων