24/05/2024 24/05/2024 Την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, του Ομολογητού, εορτάζει η Εκκλησία μας τη Δευτέρα 27/5. Στην Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που δημιουργήθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής...
24 Μαΐου, 2024 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 20:42

Μνήμη Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Μνήμη Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, του Ομολογητού, εορτάζει η Εκκλησία μας τη Δευτέρα 27/5.

Στην Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που δημιουργήθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη του Οσίου εορτάζει , πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Μαλακίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Στέφανος Κολυνδρίνης, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανήγυρις Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου τελείται, και στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου, όπου ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα ομιλήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων