28/12/2022 28/12/2022 Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποίησαν σήμερα 100 περίπου μέλη των νεανικών ενοριακών συνάξεων, συνοδευόμενα από Ιερείς – Υπευθύνους του ενοριακού νεανικού έργου και κατηχητές τους, με επικεφαλής του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Τους εκδρομείς υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, ο οποίος, με χαρά, τους καλωσόρισε και...
28 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 12:45

Νεανικό προσκύνημα στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Νεανικό προσκύνημα στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποίησαν σήμερα 100 περίπου μέλη των νεανικών ενοριακών συνάξεων, συνοδευόμενα από Ιερείς – Υπευθύνους του ενοριακού νεανικού έργου και κατηχητές τους, με επικεφαλής του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Τους εκδρομείς υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, ο οποίος, με χαρά, τους καλωσόρισε και εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον Μητροπολίτη μας, τον οποίο χαρακτήρισε «καθαρό, ευαίσθητο, πρωτοποριακό, με αγωνία για την κατήχηση του λαού, που δίδει καλούς Κληρικούς στην Εκκλησία». Αναφέρθηκε στην ιστορία της προσφυγικής Μητροπόλεώς του και στις περιπέτειες των Μικρασιατών προσφύγων που κατοίκησαν στον τόπο, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Από την μεριά του, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία και αναφέρθηκε στο έργο που η Εκκλησία μας επιτελεί, στον χώρο της νεότητας σε όλη την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν, καθ’ οδόν, την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, παρακάθισαν σε γεύμα, που παρέθεσε η Μητρόπολη Καλαμαριάς και πριν την επιστροφή τους στον Βόλο επισκέφθηκαν τον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων