12/03/2022 12/03/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας Κώστα Μαραβέγια και πλήθους προσκυνητών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, o Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωάννου Τριπύλα, αγρότου, εκ Ζαγοράς, εγγάμου, 37 ετών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την είσοδο...
12 Μαρτίου, 2022 - 17:10

Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας Κώστα Μαραβέγια και πλήθους προσκυνητών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, o Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωάννου Τριπύλα, αγρότου, εκ Ζαγοράς, εγγάμου, 37 ετών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την είσοδο ενός νέου ανθρώπου στην Ιερωσύνη, μάλιστα στην εποχή μας «δώρο Θεού». Εξήρε την απόφαση του νέου Κληρικού, ο οποίος θα ενταχθεί στην χορεία των αμίσθων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και θα διακονήσει στην επαρχία της Ζαγοράς. Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «δείγμα ζωντανής Εκκλησίας» την προσέλευση τόσων ανθρώπων στην Ιερωσύνη, τα τελευταία χρόνια, συνολικά είκοσι επτά, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια διακονούν τις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων και εργάζονται για την εις Χριστόν σωτηρία τους.

Επεσήμανε δε ότι «δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα της Εκκλησίας, γιατί αυτό που το Κράτος προσφέρει είναι υποχρέωσή του, αλλά θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε την πρόσκληση σε όσους θέλουν εξ ολοκλήρου ν’ αφιερωθούν στην Εκκλησία».

Ο Σεβ. Mητροπολίτης αναφέρθηκε στην διακονική διάσταση της Ιερωσύνης, ανεξαρτήτως βαθμού, «καθώς όλοι είμαστε διάκονοι της Εκκλησίας και λαμβάνουμε την Ιερωσύνη του Χριστού, ενώ η Χάρις του Αγίου Πνεύματος πληροί τα κενά και δίδει τον φωτισμό για την διευθέτηση του έργου μας. Στην εποχή μας καλούμαστε να διδάξουμε όχι τόσο με τα λόγια, αλλά με το πνεύμα της θυσίας. Διακονώ σημαίνει θυσιάζομαι για τον όποιον άλλον. Δεν κρίνω τους ανθρώπους, αλλά αγωνίζομαι για την σωτηρία τους. Το κριτήριο των ανθρώπων είναι το δικό μας παράδειγμα.

Διακονώ σημαίνει τιμώ και υπηρετώ την ζωντανή εικόνα του Θεού, που είναι ο κάθε άνθρωπος. Και στις μέρες μας θα κληθούμε να διακονήσουμε ανθρώπους που θα έρθουν κοντά μας ζητώντας στέγη και τροφή, ανθρώπους διωγμένους και τρομοκρατημένους από τον πόλεμο, ορφανά παιδιά. Είναι η ώρα της μαρτυρίας, της θυσίας, της αγάπης και θα κληθούμε να δείξουμε αν είμαστε αληθινοί μαθητές του Χριστού». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «μπορεί τα χωριά μας, τα τελευταία χρόνια, να στερούνται τον δάσκαλο, τον γιατρό και άλλες υπηρεσίες, δεν αφήνουμε, όμως, να στερηθούν τον Ιερέα τους, που θα κρατήσει την ενότητα, θα στηρίξει τις ψυχές των ανθρώπων, που θα υπηρετήσει τους ανθρώπους με όλες του τις δυνάμεις».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα στελέχη του Ναού για το ποικίλο έργο που επιτελείται στην ενορία και ευχήθηκε «να σταματήσει ο πόλεμος στην Ευρώπη, που όλοι θέλουμε ενωμένη και ειρηνική».

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του νέου Διακόνου θα τελεστεί το Σάββατο 26/3, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων