02/02/2019 02/02/2019 Ένα νέο εκλεκτό μέλος προστέθηκε, το διήμερο 1-2/2, στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Πρόκειται για τον Ιατρό – Παθολόγο, Γεώργιο Αθανασίου, ο οποίος την Παρασκευή 1/2, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου έλαβε τον 1ο βαθμό της Ιερωσύνης και σήμερα, ανήμερα της Υπαπαντής, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ....
02 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:08

Νέος Κληρικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος (φώτο)

Διαδώστε:
Νέος Κληρικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος (φώτο)

Ένα νέο εκλεκτό μέλος προστέθηκε, το διήμερο 1-2/2, στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Πρόκειται για τον Ιατρό – Παθολόγο, Γεώργιο Αθανασίου, ο οποίος την Παρασκευή 1/2, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου έλαβε τον 1ο βαθμό της Ιερωσύνης και σήμερα, ανήμερα της Υπαπαντής, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσου. Και στις δύο Χειροτονίες συμμετείχαν πλήθος Κληρικών μας και πιστού λαού.

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος παρομοίασε τον νέο Κληρικό με τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο, επισημαίνοντας πως, «όπως και εκείνος, έτσι και συ περίμενες χρόνους πολλούς για να πάρεις στην αγκαλιά σου τον Χριστό. Πλέον, γίνεσαι το δοχείον της Χάριτος, εν Αγίω Πνεύματι, που θα φέρεις τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων… Ως ιατρός των σωμάτων, είχες το προνόμιο να γνωρίσεις από κοντά τον πόνο των ανθρώπων. Από τώρα, όμως, γίνεσαι και ιατρός των ψυχών. Το Άγιο Πνεύμα θα σε επισκιάσει, για να τελείς τα Μυστήρια, κυρίως το Μυστήριο της Ευχαριστίας, ώστε ο Χριστός να γίνεται τροφή των ανθρώπων και όλοι μας να γινόμαστε ένα με Εκείνον και μεταξύ μας…». Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τον νέο Πρεσβύτερο «δώρο Θεού, γιατί ο τόπος αυτός χρειάζεται τον ποιμένα του. Είναι πολύ σημαντικό πως όλοι σε γνωρίζουν και όλους τους γνωρίζεις κι έτσι ξέρεις τί φάρμακο πρέπει να δώσεις στον καθένα, για να θεραπεύσεις την ψυχή του. Θα ανακουφίσεις πονεμένους, θα δώσεις κουράγιο σε απελπισμένους, θα σταθείς κοντά και σε όσους αμφιβάλλουν, όχι τόσο με τα λόγια σου, όσο με το παράδειγμα της ζωής σου… Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Θεός εκπληρώνει σήμερα τον πόθο σου και μας λέει ότι στην Εκκλησία όλα είναι δυνατά». Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον λόγο του, λέγοντας ότι «στους κρίσιμους καιρούς μας, που πολλοί τραυματίζονται, ψυχικά και σωματικά, που πολλοί οι κίνδυνοι πανταχόθεν, η Εκκλησία μας θα παραμείνει μάνα του λαού μας και ο κάθε Κληρικός μας γίνεται πατέρας, που προσφέρει το μήνυμα της Αναστάσεως».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα υπηρετήσει ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων