12/11/2023 14/11/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου λειτούργησε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Καλουζάκη, 32 ετών, εγγάμου, με καταγωγή από το Κεραμίδι, δευτεροετούς φοιτητού της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η πορεία της...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 21:22

Νέος Πρεσβύτερος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Διαδώστε:
Νέος Πρεσβύτερος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου λειτούργησε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Καλουζάκη, 32 ετών, εγγάμου, με καταγωγή από το Κεραμίδι, δευτεροετούς φοιτητού της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η πορεία της Ιερωσύνης στον σύγχρονο κόσμο είναι σταυρική, καθώς καλούμαστε να διακονήσουμε την Ιερωσύνη του Χριστού, του Οποίου είναι δώρο. Δεν είμαστε, ασφαλώς, άξιοι της Ιερωσύνης του Χριστού, αλλά πάνω μας ενεργεί το Άγιον Πνεύμα… Ο Χριστός ήρθε να καλέσει τους ταπεινούς να Τον μιμηθούν, γιατί μόνον ο ταπεινός άνθρωπος μπορεί να διακονήσει επαρκώς την Εκκλησία, όπως και οι Μαθητές Του, οι ταπεινοί ψαράδες, που έγιναν Απόστολοι των εθνών και κήρυκες του Ευαγγελίου».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να γίνεται θυσία για τους ανθρώπους, τους ελαχίστους αδελφούς του Χριστού «και συ θα το πράξεις αυτό, καθώς επέλεξες να διακονήσεις ένα ταπεινό χωριό της Μητροπόλεώς μας, που αντιμετωπίζει, όπως γενικότερα συμβαίνει, το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Στα χωριά μας, πλέον, ο παράγοντας της ενότητος παραμένει μόνον ο Ιερέας, που προσφέρει τον Χριστό, μέσα από την Θεία Λειτουργία, τον Λόγο της αλήθειας του Ευαγγελίου, που στηρίζει τον λαό μας στα δύσκολα, όπως συνέβη με τις πρόσφατες περιπέτειες του τόπου μας. Ο Ιερέας είναι η ψυχή του χωριού, διασώζει την Παράδοση, κρατά ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον και αγκαλιάζει τους πάντες, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην χορεία των αμίσθων Κληρικών, στην οποία εντάσσεται και ο π. Κωνσταντίνος και εξήρε την ανιδιοτέλεια και το πνεύμα της θυσίας που τους διακρίνει, ενώ επεσήμανε τον αγώνα της Τοπικής Εκκλησίας να τους στηρίζει ώστε να ζουν αξιοπρεπώς οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για να επιτελούν ελεύθερα την διακονία τους.

Ο νέος Πρεσβύτερος, αφού εκπαιδευτεί στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα τοποθετηθεί Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κεραμιδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων