28/01/2024 28/01/2024 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε την Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά, 28 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού. Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αρσενίου Κουκουφίκη. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η Ιερωσύνη είναι δώρο...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 16:47

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «Υπερασπίστηκε την αλήθεια»

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «Υπερασπίστηκε την αλήθεια»

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε την Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά, 28 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αρσενίου Κουκουφίκη.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η Ιερωσύνη είναι δώρο του Θεού, που όταν το λάβει κανείς, καλείται να διακονήσει, με καρδιά, τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν Ιερείς της προσφοράς και της θυσίας, που θα φέρνουν το μήνυμα του Ευαγγελίου σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ο κόσμος περιμένει από εμάς την αλήθεια, όσο κι αν την αμφισβητεί πολλές φορές, γιατί η ψυχή του ανθρώπου είναι πλασμένη για την αλήθεια, όσο κι αν πονάει και φαίνεται ξένη προς τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Κι αν ποτέ η Εκκλησία διαψεύσει τις προσδοκίες των ανθρώπων για αλήθεια, συμβιβαζόμενη με τον κόσμο, τότε απογοητεύονται και ο λαός της Εκκλησίας καταρρέει. Γι’ αυτό, κι εμείς οφείλουμε να διακηρύσσουμε την αλήθεια του Χριστού και μόνον, γιατί αυτή ελευθερώνει από τα δεσμά της αμαρτίας, δείχνει τον αυθεντικό δρόμο της σωτηρίας και σώζει τον κόσμο. Δεν θα αρνηθούμε την αγάπη του Χριστού στον κάθε άνθρωπο και στον πιο αμαρτωλό, αλλά ταυτόχρονα θα διδάσκουμε την αλήθεια για τον άνθρωπο και την σχέση του με τον Θεό…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται δέκα έξι χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του αειμνήστου προκατόχου του, επεσήμανε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για όλους μας υπήρξε πατέρας και εμπνευστής. Ήταν Αρχιεπίσκοπος για όλη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Είχε το ήθος, την καρδιά, την πίστη και τις γνώσεις να κερδίζει την αγάπη των ανθρώπων, ως ποιμένας και πνευματικός ηγέτης. Μας ενέπνευσε όλους και μας δίδαξε ν’ αγαπούμε την Εκκλησία και τον Χριστό, την πατρίδα και την παράδοσή της και, ταυτόχρονα, να είμαστε οικουμενικοί άνθρωποι. Τον μνημονεύουμε και τον ευγνωμονούμε και αναγνωρίζουμε την μεγάλη σημασία της παρουσίας του στην ζωή μας. Έχουμε ανάγκη να κρατούμε ζωντανή την μνήμη του, για να συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να φανούμε αντάξιοί του. Σ΄ αυτή την δύσκολη εποχή, όλοι οι Ιεράρχες ενώσαμε την φωνή μας, για να πούμε την αλήθεια, αυτή που διασώζεται στον Ευαγγέλιο, που παραλάβαμε από τους Πατέρες μας. Μόνο με την αλήθεια μπορεί να σταθεί η πίστη και να κρατηθεί το Γένος. Αυτή την αλήθεια υπερασπίστηκε και διεκήρυξε σε όλη του την ζωή ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του οποίου είθε να έχουμε πάντα την ευχή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων