12/04/2021 12/04/2021 Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στα πλαίσια της σειράς κατανυκτικών ομιλιών που πραγματοποιεί, μετά το πέρας της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού. Ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κοινοβιακό Μοναχισμό, στη διαχρονική προσφορά του στην κοινωνία...
12 Απριλίου, 2021 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 12:34

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό

Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στα πλαίσια της σειράς κατανυκτικών ομιλιών που πραγματοποιεί, μετά το πέρας της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού. Ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κοινοβιακό Μοναχισμό, στη διαχρονική προσφορά του στην κοινωνία και ειδικά στον μοναχισμό της περιοχής του Σινά, στα Πανάγια Προσκυνήματα, αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως και στο Άγιο Όρος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μνήμη και στο έργο του Αγίου Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος και με την αναφορά του αυτή, αφιέρωσε -τρόπον τινά- την ομιλία στους Μοναχούς και στις Μοναχές που διαρκώς προσεύχονται υπέρ του σύμπαντος κόσμου, συχνά κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αθανάσιο Κολλά, για τις καίριες παρεμβάσεις του σε σύγχρονα θέματα, με μεγάλη διάκριση, πάντοτε με Πατερική και Αγιογραφική τεκμηρίωση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων