10/11/2023 10/11/2023 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή Η΄ Λουκά.  Διαβάστε τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Τι σημαίνει να είμαι πλησίον, όπως ο Σαμαρείτης της παραβολής; Σημαίνει πρώτα-πρώτα να έχω μάτια για να βλέπω. Έπειτα, να σταματήσω. Να διαθέσω χρόνο απ’τη ζωή μου. Και...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 13:17

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60”: Είναι Κυριακή Η’ Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60”: Είναι Κυριακή Η’ Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή Η΄ Λουκά.

Διαβάστε τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος:

“Τι σημαίνει να είμαι πλησίον, όπως ο Σαμαρείτης της παραβολής; Σημαίνει πρώτα-πρώτα να έχω μάτια για να βλέπω. Έπειτα, να σταματήσω. Να διαθέσω χρόνο απ’τη ζωή μου. Και βέβαια να έχω κάτι δικό μου να δώσω στον άλλον, να ασχοληθώ μαζί του, να σταθώ κοντά του. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει. Πολύ περισσότερο αν είναι και εχθρός μου. Και στη συνέχεια να τον οδηγήσω, να τον φέρω εκεί όπου θα θεραπευθεί.

Με άλλα λόγια, να σταθώ μαζί του και κοντά του μέχρι να είμαι βέβαιος ότι υπάρχει γι’αυτόν κάτι καλό. Θέλω να είμαι πλησίον; Ο Χριστός μας καλεί. Έχει θυσία, αλλά αξίζει γιατί νοηματοδοτεί μιά ολόκληρη ζωή. Μακάρι να έχω μάτια να διαθέσω χρόνο, να δώσω κάτι δικό μου, γιατί τότε θα είμαι πλησίον και στον Χριστό. Αμήν”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων