11/08/2023 11/08/2023 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή της Μεταμορφώσεως.  “«Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη!» Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται μπροστά στο θέαμα που έχει, ενός νέου δαιμονισμένου, ενός πατέρα που παρακαλεί για την ίασή του, και αυτών που δεν μπορούν να θεραπεύσουν. Ο Χριστός ξέρει...
11 Αυγούστου, 2023 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 10:30

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή Ι’ Ματθαίου

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή Ι’ Ματθαίου

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή της Μεταμορφώσεως.

“«Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη!»

Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται μπροστά στο θέαμα που έχει, ενός νέου δαιμονισμένου, ενός πατέρα που παρακαλεί για την ίασή του, και αυτών που δεν μπορούν να θεραπεύσουν. Ο Χριστός ξέρει πολύ καλά ότι πολλά οφείλονται ακριβώς στο ότι αρνούμεθα οι άνθρωποι να αγαπήσουμε τον Θεό και να προσευχηθούμε. Να αγαπήσουμε και να νηστεύσουμε, θυσιάζοντας κάτι απ’τον εαυτό μας για τους άλλους. Ο Χριστός έδειξε το δρόμο. Σήμερα θα μπορούσε η φράση του, να είναι τίτλος σε πολλές εφημερίδες με τα πρόσφατα γεγονότα.

Υπάρχει επιστροφή;

Ναι.

Υπάρχουν ευθύνες και σ’εμάς;

Ναι.

Εάν αυτό δεν το παραδεχθούμε, τότε θεραπεία δεν υπάρχει. Ο Χριστός μας δείχνει το δρόμο. Μακάρι να Τον ακολουθήσουμε, όσο είναι μαζί μας και κοντά μας.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων