28/01/2023 28/01/2023 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος για την Κυριακή ΙΖ΄ Ματθαίου.  “Αγάπη χωρίς σύνορα! Πίστη ακλόνητη και εμπιστοσύνη. Υπομονή, επιμονή και ταπείνωση. Ο Χριστός ξεπερνάει τα σύνορα και θεραπεύει την κόρη μιάς Χαναναίας, δηλαδή μιάς ειδωλολάτρισσας για να αποδείξει ότι η Αγάπη του Θεού δεν έχει...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 12:05

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή ΙΖ’ Ματθαίου

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε  60’’ – Είναι Κυριακή ΙΖ’ Ματθαίου

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος για την Κυριακή ΙΖ΄ Ματθαίου.

“Αγάπη χωρίς σύνορα! Πίστη ακλόνητη και εμπιστοσύνη. Υπομονή, επιμονή και ταπείνωση. Ο Χριστός ξεπερνάει τα σύνορα και θεραπεύει την κόρη μιάς Χαναναίας, δηλαδή μιάς ειδωλολάτρισσας για να αποδείξει ότι η Αγάπη του Θεού δεν έχει σύνορα, δεν εξαιρεί κανέναν. Αυτό όμως συντελείται γιατί υπάρχει μιά ειδωλολάτρισσα, η Χαναναία, που επιμένει! Επιμένει να πάρει απ΄τον Χριστό το θαύμα για να θεραπευτεί η κόρη της. Κι ο Χριστός τη δοκιμάζει σκληρά, σκυλί την ονομάζει κι αυτή λέει, ναι, και τα σκυλιά όμως ζούνε από τα ψίχουλα των κυρίων τους.

Και τελικά αυτή η ταπείνωση που δέχεται και γίνεται βίωμά της, με εμπιστοσύνη στον Χριστό, φέρνει το θαύμα. Η ζωή μας είναι ένα θαύμα. Η δική μας εμπιστοσύνη και η πίστη στον Χριστό, μετριέται στην ταπείνωση και στην προσευχή μας. Αυτή είναι η κλίση μας και έτσι πρέπει να πορευτούμε, εάν θέλουμε να γνωρίσουμε, να οικειοποιηθούμε να έχουμε Χριστό μέσα μας, είναι το θαύμα της ζωής μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων