03/02/2023 03/02/2023 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος για την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου.  “Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου. Αρχίζει το Τριώδιο. Η περίοδος που φτάνει μέχρι το Πάσχα. Γι άλλη μιά χρονιά και κάθε φορά, αναρωτιέται κανείς: “Θα τα καταφέρω αυτή τη χρονιά;” Χαμογελώ, γιατί θυμάμαι αυτό που...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 19:59

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος για την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου.


“Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου. Αρχίζει το Τριώδιο. Η περίοδος που φτάνει μέχρι το Πάσχα. Γι άλλη μιά χρονιά και κάθε φορά, αναρωτιέται κανείς: “Θα τα καταφέρω αυτή τη χρονιά;” Χαμογελώ, γιατί θυμάμαι αυτό που μου είπε μιά τέτοια Κυριακή, ένας άνθρωπος: “Δέσποτα, να είχα τις αρετές του Φαρισαίου και την ταπείνωση του Τελώνη”. Ε λοιπόν, αυτή είναι η αλήθεια! Ελάτε να πορευτούμε αυτές τις μέρες, αυτόν τον καιρό μέχρι το Πάσχα, αποκτώντας τις αρετές, όχι για να κερδίσουμε τον Παράδεισο, αλλά με ταπείνωση, για να πούμε “Ευχαριστώ!” σ’ Αυτόν που μας χαρίζει με την Ανάστασή Του την αληθινή ζωή. Τι όμορφο; Αρετές του Φαρισαίου, αλλά, με την ταπείνωση του Τελώνου. Αλλιώς, δεν είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τελωνική πορεία; Από μας εξαρτάται”, είπε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων