18/01/2020 18/01/2020 Η μνήμη των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου, καθηγητού της ερήμου και Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτάστηκε ιεροπρεπώς και φέτος στην τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς. Την Παρασκευή 17/1 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, πλαισιωμένος από τους...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 15:27

Ο εορτασμός των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Η μνήμη των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου, καθηγητού της ερήμου και Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτάστηκε ιεροπρεπώς και φέτος στην τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς.

Την Παρασκευή 17/1 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς της επαρχίας, παρουσία και του εορτάζοντος Δημάρχου κ. Αντωνίου Γκουντάρα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ιωάννη Σαμαρά, Εφημέριο Μεταξοχωρίου Αγιάς και το οφίκιο του Οικονόμου στον π. Γεράσιμο Νταφούλη, Εφημέριο Αετολόφου Αγιάς. Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η απονομή των οφικίων στους κληρικούς μας αποσκοπεί στην αναζωπύρωση του ζήλου τους και στην ανανέωση της προσφοράς τους. Παρατήρησε, επίσης, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Κληρικών μας είναι άνθρωποι θυσίας και προσφοράς». Αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά των νέων Κληρικών μας, οι οποίοι δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος, σ’ εκείνους, που κρατούν το επάγγελμά τους και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Εκκλησία και σ’ εκείνους, που εισέρχονται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, μετά την συνταξιοδότησή τους από την κύρια εργασία τους. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον λαό μας την προσευχή του, «για να μην μείνουν τα χωριά μας χωρίς Ιερείς. Είναι η τελευταία ελπίδα τους, για να παραμείνουν ζωντανά».

Το Σάββατο 18/1, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών αδελφών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Αναγνώστην Χειροθεσία του μαθητού της Β΄ Λυκείου και τέκνου της ενορίας Σπυρίδωνος Αξάη, επαινώντας την ευλάβεια και το ήθος του, όπως και την ευσέβεια των γονέων του, οι οποίοι παιδιόθεν τον οδήγησαν στην Εκκλησία και τού δίδαξαν την πίστη και την λειτουργική ζωή.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων