07/10/2019 07/10/2019 Σε πανηγυρικό κλίμα, ο Ιεροψαλτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Προστάτου Αγίου του Ιωάννου του Κουκουζέλους, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στον εορτασμό παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, πλήθος Ιεροψαλτών και μαθητών της Σχολής και μουσικόφιλων. Τα ιερά Αναλόγια...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 13:59

Ο Ιεροψαλτικός κόσμος της Δημητριάδος τίμησε τον Όσιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη

Διαδώστε:
Ο Ιεροψαλτικός κόσμος της Δημητριάδος τίμησε τον Όσιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη

Σε πανηγυρικό κλίμα, ο Ιεροψαλτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Προστάτου Αγίου του Ιωάννου του Κουκουζέλους, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στον εορτασμό παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, πλήθος Ιεροψαλτών και μαθητών της Σχολής και μουσικόφιλων. Τα ιερά Αναλόγια στελέχωσε πλειάδα Ιεροψαλτών μας, υπό τον Πρωτοψάλτη και τον Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού μας Ναού, κ.κ. Ευστάθιο Γραμμένο και Ευθύμιο Παπαγεωργίου, αντίστοιχα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον επίσημο Αγιασμό της έναρξης της νέας Σχολικής χρονιάς της Σχολής, στο τέλος του οποίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς. Ο κ. Σιώκος τόνισε το «επιτακτικό καθήκον» του Ιεροψαλτικού κόσμου, που είναι «να παραμείνουμε πιστοί στην πατροπαράδοτη Ελληνική Βυζαντινή Μουσική και να συνεχίσουμε ακούραστα να υμνούμε και να δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό, με τους θεσπέσιους και κατανυκτικούς ύμνους της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, της μόνης Μουσικής που αρμόζει να ακούγεται στους Ιερούς Ναούς μας…».

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Δ/ντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Σχολής και την νέα χρονιά και για τις πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται και άλλες που σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον, ενώ τόνισε την διττή αποστολή της Σχολής, που είναι η διαμόρφωση γνήσιου Εκκλησιαστικού ήθους στους μαθητές, μέσα από την σπουδή μιας τέχνης ιερής και λατρευτικής και όχι κοσμικής, όσο και η συνέχιση της μακράς Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου μας, που η Σχολή υπηρέτησε πιστά όλα τα χρόνια της ιστορίας της, με Δ/ντές τους αειμνήστους μεγάλους Δασκάλους και Πρωτοψάλτες, Μανώλη Χατζημάρκο και Μιχάλη Μελέτη.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιότατος επεσήμανε ότι «διά των ύμνων, ο Θεός ομιλεί στις ψυχές των ανθρώπων και αυτή είναι η ευθύνη μας… Στα χέρια των Ιεροψαλτών και των μαθητών βρίσκεται το μέλλον της Ιεροψαλτικής μας παράδοσης». Ο κ. Ιγνάτιος χαιρέτισε το έργο του Συνδέσμου και ευχήθηκε στα μέλη του νέου Δ/κού Συμβουλίου, ενώ κάλεσε σε ενότητα, «που είναι η πεμπτουσία της εκκλησιαστικής μας ζωής». Χαιρέτισε το έργο που επιτελείται στην Σχολή, «που είναι γνωστό πέραν από τα σύνορα της Τοπικής μας Εκκλησίας» και εξέφρασε την χαρά του για την αγάπη του λαού και την αποδοχή της Σχολής από την τοπική κοινωνία.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τους τίτλους σπουδών, ήτοι, Απολυτήρια, Πτυχία Ιεροψάλτου, Πτυχία και Διπλώματα Βυζ. Μουσικής, στους αποφοιτήσαντες της περσινής σχολικής χρονιάς. Ακολούθησε μικρή δεξίωση που φιλόφρονα παρέθεσε ο Ιερός Μητροπολιτικός μας Ναός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων