01/08/2022 01/08/2022 Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία την Οδηγήτρια.  Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «Ένας άλλος τύπος, εικονογραφικός της Παναγίας μας, είναι αυτός...
01 Αυγούστου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 20:53

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας

Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία την Οδηγήτρια.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Ένας άλλος τύπος, εικονογραφικός της Παναγίας μας, είναι αυτός της Οδηγήτριας. Εδώ η Παναγιά στο ένα χέρι κρατάει τον Χριστό στην αγκαλιά της και με το άλλο, δείχνει τον Χριστό. Είναι συνήθως η εικόνα που αγιογραφείται στο τέμπλο. Είναι εδώ που η Παναγία μένει πίσω και προβάλλει τον Χριστό και μας οδηγεί σ’Αυτόν! Γιατί ακριβώς αυτό ήθελε πάντοτε. Να ακολουθήσουμε τα βήματα του Υιού της. Τον γέννησε και τον έφερε στον κόσμο, τον Υιό και Λόγο του Θεού για να μας οδηγήσει στη σωτηρία και η Παναγία, μας δείχνει τον Υιό της, μας δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας! Αυτές τις μέρες, για να φθάσουμε στη μεγάλη της γιορτή, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε αυτό που μας δείχνει! Αυτός είναι ο Σωτήρας μας και Λυτρωτής μας και η μητέρα Του, η Παναγιά μας. Ας την ακούσουμε.”»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων