17/10/2022 17/10/2022 Την λειτουργία του για το νέο Εκκλησιαστικό έτος ξεκίνησε ο Τομέας ποιμαντικής των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της Τοπικής Εκκλησίας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Αρχιδιάκονος π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τα μέλη του Τομέως «ελπίδα για την Τοπική μας Εκκλησία». Τον Αγιασμό τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος...
17 Οκτωβρίου, 2022 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 - 13:27

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Ιεροπαίδων και Αναγνωστών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την έναρξη του Τομέα Ποιμαντικής Ιεροπαίδων και Αναγνωστών

Την λειτουργία του για το νέο Εκκλησιαστικό έτος ξεκίνησε ο Τομέας ποιμαντικής των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της Τοπικής Εκκλησίας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Αρχιδιάκονος π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τα μέλη του Τομέως «ελπίδα για την Τοπική μας Εκκλησία».

Τον Αγιασμό τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου, εγκαινιάζοντας, με τον τρόπο αυτό, τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του Τομέα, που θα πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, κάθε Κυριακή, στις 5.30μ.μ.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού, στην προσφορά του εκάστοτε Αρχιδιακόνου στην λειτουργία του. Ζήτησε από τα μέλη του να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι θα γίνουν Κληρικοί, όμως «όσα διδαχθείτε εδώ, θα είναι εφόδια στη ζωή σας, ό,τι κι αν κάνετε, στην οικογενειακή σας ζωή, στο εργασιακό σας χώρο, σε κάθε δραστηριότητά σας.

Αυτά τα εφόδια θα οδηγούν στην αιωνιότητα. Ό,τι κάνουμε στη γη είναι εφήμερο και έρχεται η στιγμή που παύει να υπάρχει. Ένα πράγμα δεν παύει ποτέ, η κληρονομιά που θα μας συνοδεύει στον ουρανό, δεν θα είναι υλική, αλλά πνευματική, η προίκα της ψυχής μας για την αιωνιότητα. Όσοι αποφασίσετε να ιερωθείτε, θα έχετε καταλλήλως προετοιμαστεί, γιατί η Ιερωσύνη δεν είναι εύκολη.

Είναι χάρισμα να μπορεί κανείς να κρατήσει ζωντανή τη Λατρεία, να διδάξει λόγο Θεού, να υπηρετήσει τους ανθρώπους και να τους σώσει, να επιτελέσει το έργο του Χριστού, σε έναν κόσμο απαιτητικό».

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων