30/04/2022 30/04/2022 «Σωστά ελέχθη ότι ήταν ευλογία Θεού η απουσία του Θωμά από την πρώτη βραδινή εμφάνιση του Αναστημένου Χριστού στους μαθητές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την επερχόμενη Κυριακή του Αντιπάσχα.  Αναλυτικά, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει τα εξής: «Χριστός Ανέστη! Σωστά ελέχθη...
30 Απριλίου, 2022 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 13:04

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον άπιστο Θωμά και την Ανάσταση

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον άπιστο Θωμά και την Ανάσταση

«Σωστά ελέχθη ότι ήταν ευλογία Θεού η απουσία του Θωμά από την πρώτη βραδινή εμφάνιση του Αναστημένου Χριστού στους μαθητές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την επερχόμενη Κυριακή του Αντιπάσχα.

Αναλυτικά, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει τα εξής:

«Χριστός Ανέστη!

Σωστά ελέχθη ότι ήταν ευλογία Θεού η απουσία του Θωμά από την πρώτη βραδινή εμφάνιση του Αναστημένου Χριστού στους μαθητές. Και αυτό, γιατί έτσι δεν θα αμφέβαλλε ο Θωμάς σ’αυτό που είδαν οι μαθητές. Κι αν δεν αμφέβαλλε, δεν θα ζητούσε επίμονα από αγάπη να δει ο ίδιος τον Χριστό. Κι αν δεν ζητούσε να δει τον Χριστό δεν θα εμφανιζόταν για να τον καλέσει ο Χριστός να ψηλαφήσει τα σημάδια της Σταύρωση. Και έτσι δεν θα είχαμε την καλή ομολογία που γιορτάζουμε σήμερα: “Ο Κύριός μου και ο Θεός μου”!

Η Ανάσταση του Χριστού είναι εμπειρία, που ο Χριστός τη δίνει σ’αυτούς που τον αγαπάνε με αληθινή καρδιά και καθαρή, και ζητάνε επίμονα τη συνάντηση μαζί Του. Είναι η εμπειρία της ζωής του κάθε πιστού, μέσα στην Εκκλησία και νοηματοδοτούμε με την Ανάστασή Του, ολόκληρη τη ζωή μας.

Χριστός Ανέστη!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων