04/08/2022 05/08/2022 Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία τη Δεομένη: Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «Μια ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας, είναι αυτή της Δεομένης. Σ’αυτή...
04 Αυγούστου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 1:43

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας της Δεομένης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας της Δεομένης

Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία τη Δεομένη:

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Μια ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας, είναι αυτή της Δεομένης. Σ’αυτή την εικόνα η Παναγία δεν κρατάει τον Χριστό στην αγκαλιά της και στα χέρια της, αλλά τα χέρια της είναι σηκωμένα ελαφρά σε στάση δέησης, για να μας θυμίζει ότι τρεις στάσεις υπάρχουν για τα χέρια μας. Η μία να τα σηκώσουμε γροθιά ζητώντας με βία τα αιτήματά μας, η άλλη, να τα αφήσουμε πεσμένα έχοντας φτάσει σε απελπισία για τις δυσκολίες. Όμως η στάση της Δεομένης Παναγίας μας δείχνει το δρόμο της προσευχής και της δέησης. Της εμπιστοσύνης στο Θεό και η Παναγία είναι οδηγός μας σ’αυτό. Εμπιστευόμαστε τον Χριστό, δεν απελπιζόμαστε και η Παναγία παραμένει πάντοτε κοντά μας, για μας και για όλον τον κόσμο.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων