27/02/2024 27/02/2024 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, η παρουσίαση της Επετειακής Έκδοσης – Ημερολόγιο 2024, με τίτλο «Πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης και δικτύωσης ενός πολιτιστικού φορέα – Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2024, υπό...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 21:30

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, η παρουσίαση της Επετειακής Έκδοσης – Ημερολόγιο 2024, με τίτλο «Πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης και δικτύωσης ενός πολιτιστικού φορέα – Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2024, υπό τον τίτλο, «Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του φορέα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου και πολλοί φίλοι του πολιτισμού.

Ομίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Θεοδόσιος Π. Τάσιος, η Δρ. Αρετή Τζαννετοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μαγνησίας και ο κ. Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος και καταξιωμένος άνθρωπος του Πολιτισμού.

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος παρατήρησε ότι «η ταπείνωση δεν είναι ταπεινολογία, ούτε ταπεινοσχημία. Ο ταπεινός άνθρωπος είναι σαν την γη, που την πατάς και είναι πάντα εκεί, που συχνά απορροφά κάθε τι άχρηστο και το μετατρέπει σε λουλούδια. Με τέτοια ταπείνωση λειτουργούμε στην «Μαγνήτων Κιβωτό», σαν μια γη που αντέχει και υπομένει, που λαμβάνει ό,τι φαίνεται πως έχει χαθεί και του ξαναδίνει ζωή».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο όραμα του φορέα, τον οποίο, ουσιαστικά, «τρέχουν» δύο άνθρωποι, ο Νίκος Τσούκας και ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, «με τους οποίους αναπτύξαμε σχέσεις βαθειάς αγάπης και εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα να εκπληττόμαστε όλοι από το έργο του φορέα αυτή την δεκαετία. Γι’ αυτό, είμαι ευγνώμων στον Θεό, που με έφερε σε έναν τόπο, που είχε, έχει και θα έχει πολιτισμό. Έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον, για ν’ αφήσουμε μια σφραγίδα που έχει να κάνει με την αιωνιότητα».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε την πόλη στην οποία θα αφιερωθεί η φετινή Ναυτική Εβδομάδα. Πρόκειται για την Αμμόχωστο, με αφορμή τα 59 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην μεγαλόνησο Κύπρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων