20/08/2020 20/08/2020 Την απόδοση της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, πανηγυρίζει ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς. Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και...
20 Αυγούστου, 2020 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 12:40

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς

Την απόδοση της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, πανηγυρίζει ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς. Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Πανηγυρίζουν επίσης στη Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος:

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής στις 18.30 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 18.00, ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Κτιτορικό Μνημόσυνο. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Γέροντας και Πνευματικός της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων