24/06/2023 24/06/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η τιμία Συνοδεία Αυτού αφίχθησαν σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Παναγιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Ο Πατριάρχης του Γένους χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Κυριακής Γ’ Ματθαίου στον συγκεκριμένο Ναό.   Κλήρος και λαός υποδέχθηκε τον Παναγιώτατο...
24 Ιουνίου, 2023 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 20:38

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η τιμία Συνοδεία Αυτού αφίχθησαν σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Παναγιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Ο Πατριάρχης του Γένους χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Κυριακής Γ’ Ματθαίου στον συγκεκριμένο Ναό. 

Κλήρος και λαός υποδέχθηκε τον Παναγιώτατο μπροστά από τον Ιερό Ναό όπου είχε στρωθεί το κόκκινο χαλί. Δεξιά και αριστερά είχαν παραταχθεί στρατιωτικά αγήματα και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

 

 

 

Χειροθεσία του καθηγητή καρδιοχειρουργικής σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος χειροθέτησε τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής, κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον επιστημονισμό δηλαδή στη θεοποίηση της ισχύος επιστήμης και στην πεποίθηση ότι μόνο αυτή δύναται να δώσει απαντήσεις στη ζωή. Σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η επιστήμη είναι μεγάλη δύναμη η οποία αλλάζει τη ζωή μας και λύνει προβλήματα τα όποια θεωρούνταν απροσπέλαστα. Όμως υπάρχουν διαστάσεις της ανθρώπινης ζωής που είναι απρόσιτες στην επιστημονική γνώση. Η απάντηση στα σοβαρά υπαρξιακά και ηθικά προβλήματα του ανθρώπου και στο αιώνιο νόημα της ζωής αυτού και του κόσμου δεν μπορεί να δοθεί χωρίς πνευματική προσέγγιση. Χωρίς συναίσθηση της πνευματικής του φύσης ο άνθρωπος δεν δύναται να διαχειριστεί τις οριακές καταστάσεις της ζωής.

 

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος τέλεσε ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των “Μελών του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Μικράς Ασίας, των τε μαρτυρικώς και των ειρηνικώς τελειωθέντων”.

Εχθές, Παρασκευή 23 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με έντονη συγκίνηση από κλήρο, τοπικές αρχές και λαό του Βόλου. Το ope.gr κατέγραψε καρέ καρέ το ρεπορτάζ της άφιξης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στον Άγιο Νικόλαο, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου και της έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Ίμβρο, τη γενέτειρα του Πατριάρχη.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ για την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Βόλο μπορείτε να το διαβάσετε στου συνδέσμους που ακολουθούν:
Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Ρεπορτάζ από τον Άγ. Νικόλαο, το Δημοτικό Θέατρο & τη Ναυτική Εβδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)
Μήνυμα Βαρθολομαίου παρουσία Ιερώνυμου για την ειρήνη στο Αιγαίο κατά τον Αγιασμό της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εγκαινίασε σήμερα το βρεφονηπιακό σταθμό «Άγιοι Απόστολοι» Αγριάς. Αμέσως μετά συμμετείχε σε Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη σήμερα στο Βόλο

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας

18.00 Άφιξη της Α.Θ.Π. και της τιμίας Συνοδείας Αυτού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, Νέας Ιωνίας. Ακολουθία του Εσπερινού της Κυριακής, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, Νέας Ιωνίας. Χειροθεσία του ελλογιμωτάτου καθηγητού καρδιοχειρουργικής, κ. Δημητρίου Ηλιοπούλου, εις Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε.

Τέλεση Ιερού Τρισάγιου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των «Μελών του χριστεπώνυμου πληρώματος της Μικράς Ασίας, των τε μαρτυρικώς και των ειρηνικώς τελειωθέντων».

Προσφώνηση της Α.Θ.Π. από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο. Προσφώνηση της Α.Θ.Π. από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη, κ. Αμφιλόχιο Μήλτο, εκ μέρους του Ιερού Ναού.

Επίδοση, εις την Α.Θ.Π., ενθυμίου. Αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου.

19.30 Άφιξη εις το Κέντρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, «Ίωνες». Τέλεση Αγιασμού Εγκαινίων του Κέντρου, από την Α.Θ.Π. Προσφώνηση της Α.Θ.Π. από την πρόεδρο της Εστίας, κα Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου. Επίδοση, εις την Α.Θ.Π., ενθυμίου.

Προσφώνηση της Α.Θ.Π. από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό. Επίδοση, εις την Α.Θ.Π., ενθυμίου. Αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου. Ξενάγηση εις τους χώρους της Εστίας. Υποβολή σεβασμάτων από 4 μέλη της Εστίας, δεύτερης γενιάς προσφύγων. Σύντομο Πρόγραμμα από μέλη της Χορωδίας και Χορευτικού Τμήματος της Εστίας, «Ίωνες».

Ξενάγηση εις την φιλοξενούμενη, στο Κέντρο της Πολιτιστικής Εστίας, Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Σήκω ψυχή μου! Εικόνες και Μουσικές των προσφύγων του’22», από τον καθηγητή ΕΚΠΑ και γενικό γραμματέα του Ιδρύματος, κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου.

20.30 Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, Νέας Ιωνίας. Προσφώνηση της Α.Θ.Π., από την τέως διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Αρετή Τζανετοπούλου. Επίδοση, εις την Α.Θ.Π., ενθυμίου. Πολυχρονισμός του Παναγιωτάτου, Ήχος πλάγιος Α΄ (Βυζαντινός χορός).

Διαβάστε ακόμη:

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Εκκλησία δεν είναι ούτε αντίπαλος της ιστορίας ούτε αντικόσμος

 Ηχηρό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά της αλλοίωσης της παιδικής ψυχής από τα ηλεκτρονικά μέσα

Δείτε το βίντεο από την τελετή Αγιασμού στο βρεφονηπιακό σταθμό στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Ο Οικουμενικός Πατριάρχη εγκαινίασε το Βρεφονηπιακό σταθμό της Ι.Μ Δημητριάδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πατριάρχης του Γένους έγινε δεκτός από τον κλήρο και το λαό του Βόλου. Το αναλυτικό ρεπορτάζ του ope.gr μπορείτε να το διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Ρεπορτάζ από τον Άγ. Νικόλαο, το Δημοτικό Θέατρο & τη Ναυτική Εβδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Ναυτικής Εβδομάδας 2023, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη γενέτειρά του την Ίμβρο είπε ότι το Αιγαίο είναι θάλασσα ειρήνης. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: Μήνυμα Βαρθολομαίου παρουσία Ιερώνυμου για την ειρήνη στο Αιγαίο κατά τον Αγιασμό της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο

Το πρόγραμμα της 2η ημέρας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Βόλο μπορείτε να το διαβάσετε εδω: Σε έργα για νέους και παιδιά συνεχίζει τη 2η ημέρα της επίσκεψής του στο Βόλο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων