11/04/2021 11/04/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Δ΄ Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προσέγγισε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε ειδικώς στην ικετευτική κραυγή,...
11 Απριλίου, 2021 - 14:09

“Ο Θεός, συχνά, κρύβεται, για ν’ ακούσει πιο δυνατή τη φωνή μας”

Διαδώστε:
“Ο Θεός, συχνά, κρύβεται, για ν’ ακούσει πιο δυνατή τη φωνή μας”

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Δ΄ Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προσέγγισε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε ειδικώς στην ικετευτική κραυγή, αλλά και παραδοχή, του απελπισμένου πατέρα, μπροστά την τραγική κατάσταση του παιδιού του: «πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τη απιστία».

Παρακολουθήστε:

«Πρόκειται για μία κραυγή που φθάνει στα χείλη πολλών, ιδιαίτερα στην εποχή μας, που η πανανθρώπινη κοινότητα βιώνει το συγκλονιστικό γεγονός της πανδημίας και ο καθένας μας αναζητεί απαντήσεις στο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι η ώρα που αναμετριόμαστε με την πίστη μας. Η πίστη δεν είναι ένα γεγονός, που προκύπτει άπαξ, αλλά ένα καμίνι, μέσα από το οποίο πέρασαν και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων, που έχουν την πίστη μικρού παιδιού σ’ όλο το διάβα της ζωής τους.

Οι περισσότεροι περνούν μέσα από την δοκιμασία της αμφιβολίας, του πόνου, καθότι η πίστη είναι μια διαρκής πορεία εμπιστοσύνης και αγάπης στον Θεό. Ταυτόχρονα, η πίστη είναι και δώρο του Θεού στον κάθε άνθρωπο που ανοίγει την καρδιά του, που ομολογεί την αδυναμία του, αλλά ζητά το έλεος του Θεού κι επιδιώκει να ενωθεί μαζί Του. Ο Χριστός θέλει να Τον προσεγγίσουμε με την καρδιά μας, να Τον γνωρίσουμε. Δεν μας θέλει φοβισμένους δούλους, ούτε μισθωτούς, που περιμένουν το αντιμίσθιο. Θέλει να Του ανοίγουμε την καρδιά μας, ακόμα κι αν νιώθουμε αδύναμοι στην πίστη κι Εκείνος θα ακούσει την κραυγή της ψυχής μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «πρέπει να πιστέψουμε ότι όσα συμβαίνουν στην ζωή μας, τούτο τον καιρό, είναι δική Του παιδαγωγία. Είναι ένα πεδίο αναμέτρησης με την πίστη μας, με την αγάπη μας απέναντι στους αδελφούς, με την ενότητά μας, με την δυνατότητα να ξεχωρίζουμε τα επουσιώδη από τα ουσιώδη, με την επίγνωση ποιοι πραγματικά είμαστε ως άνθρωποι και δημιουργήματα του Θεού. Ο τραγικός πατέρας μάς διδάσκει ότι κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί, όταν νιώθει ότι αμφιβάλει, όταν νομίζει ότι ο Θεός δεν τον ακούει. Ο Θεός, συχνά, κρύβεται, για ν’ ακούσει πιο δυνατή τη φωνή μας».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «πορευόμαστε σε μια σταυρώσιμη περίοδο, κατά την οποία νιώθουμε ακόμα περισσότερο τον πόνο, την αγωνία. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι ο Κύριος μάς δίδαξε ότι οι πειρασμοί αντιμετωπίζονται με προσευχή και νηστεία. Αυτά είναι τα μεγάλα μας όπλα για να είναι το φετινό Πάσχα αληθινό πέρασμα στην αληθινή ζωή. Μην απογοητεύσουμε εκείνους που, τούτη την περίοδο, στρέφουν τα μάτια τους σε εμάς, για να δουν τί σημαίνει αληθινή πίστη στον Θεό. Θέλουν το δικό μας παράδειγμα για ν΄ ακολουθήσουν και να ζητήσουν το έλεος του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων