02/10/2023 02/10/2023 Την μνήμη του Προστάτη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους τίμησε χθες ο ομώνυμος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Τοπικής Εκκλησίας, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στον Εσπερινό έψαλαν πολυπληθείς χοροί Ιεροψαλτών, παρουσία πλήθους συναδέλφων τους και των...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 15:03

Οι Ιεροψάλτες της Δημητριάδος τίμησαν τον Προστάτη τους – Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Οι Ιεροψάλτες της Δημητριάδος τίμησαν τον Προστάτη τους – Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Την μνήμη του Προστάτη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους τίμησε χθες ο ομώνυμος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Τοπικής Εκκλησίας, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στον Εσπερινό έψαλαν πολυπληθείς χοροί Ιεροψαλτών, παρουσία πλήθους συναδέλφων τους και των οικογενειών τους, καθώς και των Δασκάλων και Μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευστάθιος Γραμμένος, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ο οποίος ανέφερε ότι «η σημερινή εορτή είναι έκφραση χαράς και ενότητας, αλλά και ευθύνης, καθώς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο των διδασκάλων μας και να αναδείξουμε, στους συνεχιστές του έργου τους».

Ο κ. Γραμμένος ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην προαγωγή του Ιεροψαλτικού έργου στην Μητρόπολή μας, ιδιαιτέρως δε τον Σεβασμιώτατο για την διαρκή και πολύτιμη συμπαράστασή του.

Ακολούθως, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών τίμησε τον παλαίμαχο Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς κ. Αντώνιο Σιούρα, για την υπέρ πεντηκονταετή και ανιδιοτελή διακονία του στο ιερό Αναλόγιο, απονέμοντάς του, διά του Σεβασμιωτάτου, τιμητική πλακέτα. Ο τιμηθείς Ιεροψάλτης ευχαρίστησε για την προσγενομένη τιμή και μνημόνευσε ευγνωμόνως τα πρόσωπα εκείνα που συνέβαλαν στην Ιεροψαλτική του διακονία.

Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε τον κ. Σιούρα «ευπατρίδη, λιτό στην έκφραση, που με μεράκι και περισσή αγάπη προσφέρει στην ψαλτική τέχνη».

Τον λόγο έλαβε, στη συνέχεια, ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες, υπό τις οποίες ξεκίνησε η χρονιά, καθώς, δάσκαλοι και μαθητές επλήγησαν σφόδρα από την πλημμύρα των προηγούμενη ημερών, τόσο στον Βόλο όσο και στα Παραστήματα της Σχολής στην επαρχία.

Όμως, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Σχολή θα βρει τον βηματισμό της, χάρη στην αγάπη και στο μεράκι των διδασκάλων της. Μνημόνευσε τους αειμνήστους προκατόχους του Μανώλη Χατζημάρκο και Μιχάλη Μελέτη, που δημιούργησαν και προήγαγαν το έργο της Σχολής, επί σειρά δεκαετιών και ευχαρίστησε, για την προσφορά τους, τους παλαιούς δασκάλους, ζώντες και κεκοιμημένους, καθώς και τον Σεβασμιώτατο, για την πολυποίκιλη στήριξη και την εμπιστοσύνη, που είναι η κινητήριος δύναμη για την λειτουργία και πρόοδο της Σχολής. Καλωσόρισε, τέλος, τους νέους μαθητές και ευχήθηκε προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η Τοπική μας Εκκλησία έχει μία μεγάλη Ιεροψαλτική παράδοση, που αναγνωρίζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, χάρη στους μεγάλους Δασκάλους του παρελθόντος, αλλά και στους νεωτέρους που δεν υστερούν… Χαίρομαι διότι η Σχολή και ο Σύνδεσμος είναι οι δύο στυλοβάτες αυτού του μεγάλου έργου, που επεκτείνεται σε όλη την επαρχία μας». Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Δ/ντή και τους Δασκάλους της Σχολής, «οι οποίοι διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να φέρουν εις πέρας το σπουδαίο έργο τους».

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τους τίτλους σπουδών στους αποφοιτήσαντες της περασμένης χρονιάς.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων