08/06/2021 08/06/2021 Η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και ακολούθως ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως για την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου θα τελεστεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Επίκεντρο του εορτασμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής ομώνυμος Ναός του Βόλου. Στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του...
08 Ιουνίου, 2021 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 16:24

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και ακολούθως ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως για την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου θα τελεστεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Επίκεντρο του εορτασμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής ομώνυμος Ναός του ΒόλουΣτις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό astra tv, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Από τα ίδια μέρα θα μεταδοθεί και η Α’ Θεία Λειτουργία, ενώ από τις 10.30 έως τις 11.30π.μ. θα τελεστεί και Β΄ Θεία Λειτουργία.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου φιλοξενείται τις ημέρες της Πανηγύρεως το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Ζώνης, το οποίο έφθασε στην πόλη μας προς αγιασμό των πιστών. Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ναό έως την Κυριακή 13/6.
Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (imd.gr).

Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν ακόμη:

Ιερός Ναός Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων