11/07/2022 11/07/2022 Το θαύμα της αποκατάστασης της όρασης, που τέλεσε ο Άγιος Σπυρίδωνας, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συναξάρι, αυτή την ημέρα τελείται η : «ανάμνησις του εν Κερκύρα γεγονότος θαύματος παρά του εν αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος του Θαυματουργού,...
11 Ιουλίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 21:27

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου – Κουρά νέου μοναχού

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου – Κουρά νέου μοναχού

Το θαύμα της αποκατάστασης της όρασης, που τέλεσε ο Άγιος Σπυρίδωνας, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συναξάρι, αυτή την ημέρα τελείται η : «ανάμνησις του εν Κερκύρα γεγονότος θαύματος παρά του εν αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, ότε τον εξ Εώας τυφλόν ονόματι Θεόδωρον παραδόξως ωμμάτωσεν».

Τη φετινή πανήγυρη, θα λαμπρύνει με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, ο οποίος την παραμονή της εορτής, την Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 6.00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τελέσει και την κουρά, νέου μοναχού.

Το πρόγραμμα της ιεράς πανηγύρεως, έχει ως εξής:

Τρίτη 12 Ιουλίου

6.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Κουρά Νέου Μοναχού

Τετάρτη 13 Ιουλίου

7.30 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων