05/10/2023 08/10/2023 Περισσότερα από 24.000 κιλά λιπάσματα και 16.000 κιλά απορρυπαντικά πρόσφερε σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η προσφορά τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Λιπασμάτων (ΣΕΒΛ) και παραδόθηκε σήμερα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στο...
05 Οκτωβρίου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 23:32

Παράδοση λιπασμάτων και απορρυπαντικών στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για τη στήριξη αγροτών

Διαδώστε:
Παράδοση λιπασμάτων και απορρυπαντικών στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για τη στήριξη αγροτών

Περισσότερα από 24.000 κιλά λιπάσματα και 16.000 κιλά απορρυπαντικά πρόσφερε σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η προσφορά τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Λιπασμάτων (ΣΕΒΛ) και παραδόθηκε σήμερα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης στα Μελλισάτικα.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 16.000 κιλά απορρυπαντικά (2.500 οικογενειακές συσκευασίες απορρυπαντικών) και 24.000 κιλά λιπάσματος για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Τα στελέχη της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, με επικεφαλής τον κ. Απόστολο Κωτούζα, διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και συζήτησαν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Κωτούζας, διευθυντής πωλήσεων της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ τόνισε ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο βιώνουμε τις πρωτόγνωρες συνέπειες μιας κακοκαιρίας, η οποία οδήγησε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και σε καλλιέργειες σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί την καρδιά της γεωργίας στη χώρα μας.

«Είμαστε εδώ και συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους και στους αγρότες της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν για να ανακάμψουν», ανέφερε.

«Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ είναι η μεγαλύτερη χημική Ελληνική βιομηχανία και η μοναδική που παράγει χημικά λιπάσματα στη χώρα και είναι εδώ για να στηρίξει έμπρακτα τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες της περιοχής, προσφέροντας ένα φορτηγό με 27 τόνους λιπάσματα, για να καλύψει για το επόμενο διάστημα τις άμεσες ανάγκες τους για τις καλλιέργειες» τόνισε ο κ. Κωτούζας.

Ο κ. Κωτούζας ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή θα γίνει και σε όλες τις Μητροπόλεις των Θεσσαλικών νομών και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ο πιο κατάλληλος φορέας για την ορθή διαχείριση με έναν τρόπο δίκαιο και διαφανή.

«Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας καθήκον απέναντι στην τοπική κοινωνία και ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στους κατοίκους και στους αγρότες της περιοχής», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι είναι μια προσφορά που προστίθεται στις πολλές που έχει λάβει η Εκκλησία αυτό τον καιρό, αλλά είναι πολύ ουσιαστική, και σημαντική, ενώ σε ότι αφορά στους αγρότες είναι η πρώτη που γίνεται, τουλάχιστον μέσω της Εκκλησίας.

«Έχω ήδη διευθετήσει να δοθεί σωστά από ιερείς που ξέρουν τους αγρότες, θα συνεργαστούν με ανθρώπους που ξέρουν καλά τα πράγματα, ώστε να δοθούν δίκαια και εκεί που πρέπει. Όσον αφορά τα είδη καθαρισμού, αυτά είναι ακόμη πιο πολύτιμα και για την πόλη μας, γιατί όλοι οι άνθρωποι αναζητούν πως θα καθαρίσουν τα σπίτια τους», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Εκκλησία η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Έκανε λόγο για ένα κοινωνικό έργο που επιτελεί η εταιρία σημειώνοντας πως υπάρχουν παλαιές ρίζες συνεργασίας με την ιδιοκτησία. Ευχήθηκε να συνεχίσουν να προσφέρουν εργασία σε ανθρώπους, να προσφέρουν στην Ελλάδα τα προϊόντα τους που έχουν εγκυρότητα. Τόνισε δε πως η Εκκλησία είναι κοντά στους πληγέντες. «Είμαστε όρθιοι, ενωμένοι και κάνοντας κάτι όλοι, προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά, στο φαγητό, στο νερό κατά το δυνατόν και τώρα με τους αγρότες θα απαντήσουμε και σ’ αυτό το αίτημα» κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων