23/05/2022 23/05/2022 Το 3ο αντάμωμα Χορευτικών Συνοδών Μαγνησίας με τίτλο, «…με Μικρασιατικούς χορούς, φέτος ανταμώνουμε!», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στον απόηχο της πανήγυρης, ύστερα από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας. Παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος...
23 Μαΐου, 2022 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 15:33

Παραδοσιακή χορευτική πανδαισία στην παραλία του Βόλου

Διαδώστε:
Παραδοσιακή χορευτική πανδαισία στην παραλία του Βόλου

Το 3ο αντάμωμα Χορευτικών Συνοδών Μαγνησίας με τίτλο, «…με Μικρασιατικούς χορούς, φέτος ανταμώνουμε!», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στον απόηχο της πανήγυρης, ύστερα από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και πλήθος κόσμου.

Επρόκειτο για εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι φορείς της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι γύρω μας.

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία και σύσσωμη η πόλη, αντάμωσαν, με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού! Χορευτές από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Μαγνησίας ξεδίπλωσαν το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα.

Παρουσίασαν, με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση, το χορευτικό τους πρόγραμμα και προσέφεραν άπειρες στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο κοινό που τους παρακολούθησε. Πλήθος ακουσμάτων πλημμύρισαν τον χώρο, ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών φορεσιών δημιούργησε ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.

Στο Αντάμωμα παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί χοροί από τη Μικρά Ασία, την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, την Κρήτη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, τα Νησιά μας, την Μακεδονία, και το Πήλιο, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό Πανηγύρι για όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «απόψε ανταμώσαμε για την τιμή των Αγίων μας και την αγάπη του Χριστού μας. Απόψε χορέψαμε για τις αλησμόνητες πατρίδες μας, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, που τις έχουμε στην καρδιά μας.

Είναι μια βραδιά ενότητας και ομορφιάς για τον τόπο που ο Θεός μας χάρισε και τόσο αγαπάμε. Είναι ένα Αντάμωμα ειρήνης και ενότητας, για να διαλαλήσουμε παντού ότι προτιμάμε να χορεύουμε από το να πολεμάμε. Έτσι πρέπει να ζούμε, με Αναστάσιμη χαρά».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και κάλεσε να κρατήσουμε ζωντανή την Παράδοση του κάθε τόπου: «Αυτή είναι η Ελλάδα μας!».

 

DCIM100MEDIADJI_0291.JPG

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων