01/03/2024 01/03/2024 Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των σλαβόφωνων συμπολιτών μας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ανακοινώνει ότι κάθε Σάββατο, στις 10 το πρωί, τελείται Θεία Λειτουργία στα σλαβονικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου του Νέου (Δημητριάδος και Βλαχάβα, πάνω από το πάρκο του Aγίου Κωνσταντίνου). Η λειτουργία τελείται από τον ιερομόναχο π. Ιώβ Ολσάνσκι, κληρικό της...
01 Μαρτίου, 2024 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 19:53

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών στη σλαβωνική γλώσσα στο Βόλο

Διαδώστε:
Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών στη σλαβωνική γλώσσα στο Βόλο

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των σλαβόφωνων συμπολιτών μας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ανακοινώνει ότι κάθε Σάββατο, στις 10 το πρωί, τελείται Θεία Λειτουργία στα σλαβονικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου του Νέου (Δημητριάδος και Βλαχάβα, πάνω από το πάρκο του Aγίου Κωνσταντίνου).

Η λειτουργία τελείται από τον ιερομόναχο π. Ιώβ Ολσάνσκι, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, καταγόμενο από την Ουκρανία, εφημέριο του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μακρινίτσα.

Ο π. Ιώβ είναι άριστος γνώστης της Ουκρανικής, της Ρωσικής, της Ελληνικής, αλλά και της Ιταλικής γλώσσας, με μεταπτυχιακές σπουδές Θεολογίας στην Ουκρανία και την Ιταλία, υποψήφιος διδάκτορας του Κανονικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήδη τελούνται Θείες Λειτουργίες με αυτό το πρόγραμμα από τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων