05/09/2020 05/09/2020 Τρεις προγραμματικές συσκέψεις, ενόψει του νέου Εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Τοπικής Εκκλησίας. Κατά αυτήν, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κατά Αρχιερατική Περιφέρεια τοπικών Ιερατικών Συνάξεων, για την συζήτηση, αντιμετώπιση και...
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2020 - 16:28

Προγραμματικές συσκέψεις στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Προγραμματικές συσκέψεις στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τρεις προγραμματικές συσκέψεις, ενόψει του νέου Εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Τοπικής Εκκλησίας. Κατά αυτήν, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κατά Αρχιερατική Περιφέρεια τοπικών Ιερατικών Συνάξεων, για την συζήτηση, αντιμετώπιση και διευθέτηση των πνευματικών και άλλων αναγκών των Κληρικών και των ενοριών τους. Οι Γενικές Ιερατικές Συνάξεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν κάθε μήνα τα προηγούμενα χρόνια, αναστέλλονται για εφέτος, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολούθησε σύσκεψη των υπευθύνων των Σπιτιών Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας. Κατ’ αυτήν, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία, μετά την θερινή ανάπαυλα, όλων των σχετικών ενοριακών δομών, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τηρουμένων, αυστηρώς, των πρωτοκόλλων, που αφορούν στην προστασία των εθελοντών και σιτιζομένων. Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει έκκληση στον λαό για την οικονομική ενίσχυση των Σπιτιών Γαλήνης και εκστρατεία ανανέωσης του εθελοντικού προσωπικού αυτών των δομών, που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία τους.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ιερέων – Υπευθύνων Νεότητας των ενοριών. Κατ’ αυτήν, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Στελεχών Νεότητος (Κατηχητών) και η επαναλειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, το Σαββατοκύριακο 10-11/10, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων