17/12/2023 18/12/2023 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συλλειτουργούντων του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πολλών προσκυνητών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Παϊσίου και την Ρασοφορία του νέου Μοναχού π. Αρσενίου (κατά κόσμον Σταύρου Βορέα), αδελφών αμφοτέρων...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 7:06

Ρασοφορία Μοναχού και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μακρινίτσα

Διαδώστε:
Ρασοφορία Μοναχού και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μακρινίτσα

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συλλειτουργούντων του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Παϊσίου και την Ρασοφορία του νέου Μοναχού π. Αρσενίου (κατά κόσμον Σταύρου Βορέα), αδελφών αμφοτέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν μετά τις καταστροφές που επέφερε η πλημμύρα στην ευρύτερη περιοχή του Προμυρίου, που αναγκάζει τους δύο αδελφούς να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ναού της Μακρινίτσης, γεγονός που εξηγεί τους λόγους της τέλεσης της χειροτονίας και της Ρασοφορίας εκεί. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος του π. Παϊσίου, που διαμορφώθηκε και από την φοίτησή του στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική του Αγίου Όρους, αλλά και τον ζήλο και την μόρφωση του π. Αρσενίου, ο οποίος εισέρχεται έτοιμος στην μοναχική ζωή. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα των δύο αδελφών Αρχιμ. Χρυσόστομο, Γέροντα των Μονών του Προμυρίου και της Λαμπινούς, καθώς και τον Επίσκοπο κ. Επιφάνιο, διότι πρωτοξεκίνησε την προσπάθεια της επάνδρωσης των δύο προαναφερθέντων ερημωμένων Μονών. «Δοξάζουμε τον Θεό», σημείωσε ο Ποιμενάρχης μας, «γιατί η Μητρόπολή μας περιστοιχίζεται από ζωντανά Μοναστήρια, στα οποία διατηρείται αναμμένη η κανδήλα της προσευχής και της μοναστικής ζωής, που αποτελούν στήριγμα για τον Κλήρο και τον λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας, το θερμόμετρο της πνευματικότητας και ζωτικότητάς της οποίας είναι ο Μοναχισμός».

Τον Θείο Λόγο, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Επιφάνιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων