03/09/2023 03/09/2023 Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό της Ινδίκτου (Εκκλησιαστικής Πρωτοχρονιάς) και στην Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, η ιερά Εικόνα της Οποίας φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την 1η Σεπτεμβρίου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 15:03

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού

Διαδώστε:
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό της Ινδίκτου (Εκκλησιαστικής Πρωτοχρονιάς) και στην Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, η ιερά Εικόνα της Οποίας φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την 1η Σεπτεμβρίου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, παρουσία πλήθους Ιεραρχών ανά την οικουμένη, αξιωματούχων της Ελληνικής Πολιτείας, των οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθους προσκυνητών.

Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου, κατά την οποία αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη η νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Β’ Ινδικτιώνος. Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος υπέγραψε το σχετικό κείμενο στον Κώδικα της Μεγάλης Εκκλησίας και ακολούθως υπέγραψαν οι παριστάμενοι Ιεράρχες, μεταξύ των οποίων και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Την παραμονή της εορτής, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη φωτογραφικό άλμπουμ από την ευλογητή επίσκεψή του στην Ιερά μας Μητρόπολη, τον παρελθόντα Ιούνιο, εκφράζοντας τις ολόθυμες ευχαριστίες του Ιερού Κλήρου και του ευλαβούς λαού της Τοπικής  Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων