08/05/2023 08/05/2023 Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, του ΕΠΑΛ Αγιάς και του Γενικού Λυκείου Πολυκάστρου Κιλκίς ξεναγήθηκαν την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής. Την Τετάρτη 3 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας, του Γυμνασίου Λαβάρων Έβρου, του...
08 Μαΐου, 2023 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 13:55

Σχολικοί επισκέπτες στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Σχολικοί επισκέπτες στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, του ΕΠΑΛ Αγιάς και του Γενικού Λυκείου Πολυκάστρου Κιλκίς ξεναγήθηκαν την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας, του Γυμνασίου Λαβάρων Έβρου, του Γυμνασίου- Λυκείου Φουρνά Ευρυτανίας και του 1ου Γενικού Λυκείου Γλυκών Νερών και την Πέμπτη 4 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου- Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και του Λυκείου Πύλης Τρικάλων ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών του κειμηλίων.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 το Μουσείο υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης και του Γυμνασίου Γέφυρας- 3ο Γυμνάσιο Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι: Από την Δευτέρα έως και την Κυριακή 10:00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων