12/12/2021 12/12/2021 Το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ) με θέμα την ιεραποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλες τις πτυχές της, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο το 2023 με τη συνεργασία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Το Συνέδριο τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Συγκεκριμένα το δεύτερο μεγάλο...
12 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 16:20

Συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης στον Βόλο το 2023

Διαδώστε:
Συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης στον Βόλο το 2023

Το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ) με θέμα την ιεραποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλες τις πτυχές της, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο το 2023 με τη συνεργασία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Το Συνέδριο τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Συγκεκριμένα το δεύτερο μεγάλο συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ) θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 10-15 Ιανουαρίου 2023, τέσσερα χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου τέτοιου συνεδρίου, στο Ιάσιο της Ρουμανίας το 2019. Η πρόσκληση για εισηγήσεις πρόκειται να δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ οι εγγραφές για το συνέδριο θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2022. Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η αγγλική.

Η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση (ΙΟΤΑ), που δημιουργήθηκε το 2017, είναι μια κοινότητα ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Παράδοσης. Η IOTA διοργανώνει διεθνή συνέδρια και διευκολύνει συλλογικά ερευνητικά έργα, φιλοδοξώντας έτσι να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανανέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υποστηρίζοντας την πανορθόδοξη ενότητα και συνοδικότητα. Ως πανορθόδοξος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η IOTA δεν ανήκει σε καμία τοπική Εκκλησία και προσπαθεί να διατηρεί εποικοδομητικές σχέσεις με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η IOTA συγκροτείται από είκοσι πέντε και πλέον έδρες/επιστημονικές εξειδικεύσεις, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει έναν ξεχωριστό τομέα γνώσης σχετικά με τις Ορθόδοξες Χριστιανικές Σπουδές. Οι έδρες διευθύνονται από διεθνώς αναγνωρισμένους ορθόδοξους ερευνητές. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις έδρες είναι οι Βιβλικές Σπουδές, το Κανονικό Δίκαιο και η Ποιμαντική Θεολογία, ο Χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή, η Εκκλησιαστική Μουσική, η Δογματική Θεολογία, ο Οικουμενικός Διάλογος, οι Λειτουργικές Σπουδές, οι Πατερικές Σπουδές, η Φιλοσοφία της Θρησκείας, η Πολιτική Θεολογία, κλπ.

Η πρόσκληση για εισηγήσεις πρόκειται να δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ οι εγγραφές για το συνέδριο θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2022. Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η αγγλική. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα, τόσο στον ιστότοπο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου (https://www.acadimia.org) όσο και στον ιστότοπο της IOTA (https://iota-web.org/).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων