01/03/2024 01/03/2024 Συνεργασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας είχαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με τον Δ/ντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη. Οι δύο άνδρες παρατήρησαν την έξαρση του φαινομένου της σχολικής βίας, το τελευταίο διάστημα και αναζήτησαν τρόπους, που αφορούν κυρίως στην εκπαίδευση των μαθητών...
01 Μαρτίου, 2024 - 10:57

Συνεργασία για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Διαδώστε:
Συνεργασία για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Συνεργασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας είχαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με τον Δ/ντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη.

Οι δύο άνδρες παρατήρησαν την έξαρση του φαινομένου της σχολικής βίας, το τελευταίο διάστημα και αναζήτησαν τρόπους, που αφορούν κυρίως στην εκπαίδευση των μαθητών για την ριζική αντιμετώπισή του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον κ. Σαβελίδη ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό βιβλίο, των Βάσως Γώγου, Αποστόλου Μπάρλου, Νίκου Τσιρέβελου και Χρήστου Φραδέλλου, της Εκδοτικής Δημητριάδος, με τίτλο «Από τη σύγκρουση στη συνάντηση, διδακτικές διαδρομές για την ανάσχεση της βίας, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας».

Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί διδακτικό υλικό, που προήλθε από την συμμετοχή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EDUC8. Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει, με βάση την Ορθόδοξη θεολογική παράδοση, τα παιδιά και τους νέους να είναι ικανά να οικοδομήσουν αντοχές και αντιστάσεις ενάντια στο θρησκευτικό φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ριζοσπαστικοποίηση και την πολιτικο-θρησκευτική πόλωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων