09/03/2022 10/03/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος δέχθηκε στο γραφείο του, στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τον Νομικό Σύμβουλο των προσκόπων κ. Δημήτριο Τόλιο. Η συνάντηση αφορούσε την ημερίδα για τον εθελοντισμό, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στις 7 Μαΐου 2022,...
09 Μαρτίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2022 - 0:50

Συνεργασία Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας

Διαδώστε:
Συνεργασία Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος δέχθηκε στο γραφείο του, στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τον Νομικό Σύμβουλο των προσκόπων κ. Δημήτριο Τόλιο.

Η συνάντηση αφορούσε την ημερίδα για τον εθελοντισμό, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στις 7 Μαΐου 2022, στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Ο ρόλος των θεσμών στην ενίσχυση του εθελοντισμού. Ο Προσκοπισμός ένα διαχρονικό παιχνίδι εθελοντισμού».

Την Ημερίδα θα συνδιοργανώσουν η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν προσωπικότητες της ακαδημαϊκής ζωής, όπως ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Νικόλαος Καλογεράς, πρώην Γενικός Έφορος Προσκόπων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου & Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας, βαθμοφόρος του βελγικού προσκοπισμού, ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός, αρχηγός εκπαιδευτής του ελληνικού προσκοπισμού και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αναφορές από την εμπειρία του στην Πειραϊκή και Μαγνησιακή νεολαία, την ανάγκη στήριξης ανθρώπων μέσω κοινωνικών δομών, της συμβουλευτικής – ψυχολογικής στήριξης, απόρων, κακοποιημένων, εθισμένων ατόμων από διάφορες ουσίες, κοινωνικής μέριμνας φροντίδας κοινωνικών ομάδων. Στην Ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αφορμή την σύμβαση συνεργασίας του Ελληνικού Προσκοπισμού με την Ελληνική Κυβέρνηση για τον εθελοντισμό. Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Βόλο, από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρα και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων