03/01/2022 03/01/2022 Με την δέουσα λαμπρότητα η Τοπική Εκκλησία θα εορτάσει την μεγίστη εορτή των Θεοφανίων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, την παραμονή των Θεοφανείων, από τις 5.30 έως τις 8.30π.μ., θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 19:09

Τα Άγια Θεοφάνια στον Βόλο

Διαδώστε:
Τα Άγια Θεοφάνια στον Βόλο

Με την δέουσα λαμπρότητα η Τοπική Εκκλησία θα εορτάσει την μεγίστη εορτή των Θεοφανίων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, την παραμονή των Θεοφανείων, από τις 5.30 έως τις 8.30π.μ., θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μέγας Αγιασμός.

Στις 6.30μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος Βαπτίσεως του Κυρίου στους δρόμους του Βόλου, με κατάληξη την παραλία, όπου ο Επίσκοπος θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων.

Ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανίων, όσο και η Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Για να δείτε τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό των Θεοφανίων Πατήστε εδώ..

Για να δείτε τον Όρθρο & την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων Πατήστε εδώ.

Για να δείτε τον Αγιασμό των υδάτων στην παραλία του Βόλου Πατήστε εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων