13/08/2020 13/08/2020 Ο κύκλος της περιοδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, κυρίως στις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας, τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, έκλεισε χθες το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Λαμπινούς. Την Τρίτη 11/8 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης. Στο...
13 Αυγούστου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 15:49

Τέλος «μητροπολιτικών» παρακλήσεων με κουρά μοναχής στην Παναγία Λαμπηδώνα

Διαδώστε:
Τέλος «μητροπολιτικών» παρακλήσεων με κουρά μοναχής στην Παναγία Λαμπηδώνα

Ο κύκλος της περιοδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, κυρίως στις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας, τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, έκλεισε χθες το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Λαμπινούς.

Την Τρίτη 11/8 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης. Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η γιορτή της Παναγιάς μας εκπέμπει το μήνυμα της Αναστάσεώς μας, της δικής μας πορείας, που δικαιώνεται μέσα από την πίστη μας και την κοινωνία μας με τον Αναστάντα Χριστό…».

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε επαίνους σε ανθρώπους που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Ναό τα τελευταία χρόνια και επήνεσσε τον εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Κορνούτο για τον ευπρεπισμό του Ναού και για την όλη διακονία του στο χωριό τους τελευταίους μήνες.

Ρασοφορία στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος

Χθες το απόγευμα (12/8) ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Λαμπινούς κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος. Στο τέλος της Παρακλήσεως τέλεσε την Ρασοφορία της νέας Μοναχής Μακρίνης, κατά κόσμον Νικολίτσας Αθανασοπούλου, 48 ετών, η οποία εντάσσεται στην Αδελφότητα της Μονής. Στην Ρασοφορία παρέστησαν αντιπροσωπίες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και ικανός αριθμός προσκυνητών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «δώρο της Παναγίας» την επαναλειτουργία της Μονής, τα τελευταία χρόνια, «και σήμερα προσφέρει ένα ακόμα δώρο, μια νέα ψυχή που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στον Χριστό και στην Εκκλησία και γίνεται μιμήτρια της ίδιας της Παναγίας μας. Η Παναγία είναι το πρότυπο του Μοναχικού βίου, γιατί υπήρξε η εκλεκτή του Θεού, το δώρο της ανθρωπότητας, για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού, ενώ δέχθηκε ελευθέρως την αποστολή Της. Έτσι έχει αξία η αφιέρωση, όταν γίνεται με πνεύμα ελευθερίας. Οι Μοναχοί μιμούνται την Παναγία, γιατί ταυτίζουν το θέλημά τους με το θέλημα του Θεού και γίνονται ζωντανές λαμπάδες προσευχής… Οι Μοναχοί βιώνουν την κοινωνία της αγάπης με τον Χριστό και κατά μίμησιν της Θεοτόκου, καλούνται ν’ ασκηθούν στην υπακοή, στην ταπείνωση, μετατρέπουν το Μοναστήρι σε επίγειο Παράδεισο…».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, καθώς βλέπει να ανασταίνονται τα Μοναστήρια μας και να περιτειχίζουν την Τοπική μας Εκκλησία: «Τα Μοναστήρια μας είναι ό,τι πολυτιμότερο. Θεραπεύουν και αναπαύουν τις ψυχές των ανθρώπων». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Γέροντα της Μονής Αρχιμ. Χρυσόστομο, για την ευθύνη που ανέλαβε, να στηρίξει εξ αρχής την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Μονής και χαρακτήρισε «δώρο Θεού» την ανασύσταση της Αδελφότητας.

Ο κ. Ιγνάτιος επανέλαβε την αξία της ενότητας όλων γύρω από την Ορθόδοξη πίστη μας, σε μια εποχή που διακυβεύονται πολλά για το Έθνος μας και ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαρίστανται στο έργο των Μοναστηριών μας και συνδράμουν στην ανακαίνιση και ανασυγκρότησή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων